Kärpät vei "šakkipelin" jatkoajalla - Ahon maali ratkaisi

LIIGA / Raportti
Kärpät tuuletti ottelun ainutta maalia jatkoajalla.
Kuva © Timo Savela
TPS:n ja Kärppien välillä nähtiin perjantai-iltana jännittävä maalin kamppailu. Tarkasti puolustaneiden joukkueiden kohtaamisen vei Kärpät jatkoajalla.

Molemmat joukkueet pelasivat kautta ottelun tarkkaa ja kurinalaista peliä. Kumpikaan ryhmä ei sortunut pahoihin virheisiin, vaan pelinrakentaminen oli huolellista ja turhia jäähyjä ei nähty.

TPS antoi Kärppien kontrolloida kiekkoa huomattavasti enemmän, kun turkulaiset pudottivat viisikkonsa todella matalalle. Kärkikarvaaja oli hieman yli hyökkäyssiniviivan, mutta kun Kärpät ohitti TPS:n ylimmän hyökkääjän, oli keskialueella vastassa tiiviisti ryhmittäytynyt TPS-nelikko.

Erityisesti ensimmäisessä erässä pelin kuva oli mainitunlainen. TPS sai erässä yhden ylivoiman, muttei onnistunut tekemään maalia. Kenties lähimpänä osumaa oli Palloseuran Elmeri Eronen, joka laukoi kiekon tolppaan aivan avauserän lopulla.

Aho ratkaisijana

Toisessa erässä myös TPS piti kiekkoa hallussaan hieman enemmän, mutta Kärpät oli yhä pelivälinettä kontrolloivampi osapuoli. Pelin avaaminen oli rauhallista ja määrätietoista, ja TPS kärkkyi mahdollisia vastaiskuja.

Kärpät oli lähellä maalintekoa 27 minuutin kohdalla, kun Esa Pirneksen laukaus oli yllättää hyvin TPS-maalilla torjuneen Oskari Setäsen. Laukaus kuitenkin kimposi tolpasta ulos, joten peli jatkui maalittomana.

TPS pääsi ottelun puolivälin jälkeen ylivoimalle, kun erittäin pirteästi pelanneen TPS:n nelosketjun Teemu Lämsä sai hankittua hyvällä pelaamisellaan jo toisen kerran Kärpille jäähyn. TPS ei kuitenkaan onnistunut rikkomaan ottelun kuparista.

Kolmannessa erässä liki 8000-päinen yleisö sai jännittää maalimäärästään huolimatta varsin viihdyttävää ja tasokasta kiekkopeliä. Oululaiset pääsivät hakemaan ratkaisua ylivoimalla ennen erän puoliväliä, mutta vierasjoukkue ei kyennyt ohittamaan Setästä. Myös Kärppien torjuja Sami Rajaniemi oli hyvässä vedossa.

Kun ratkaisua ei varsinaisella peliajalla saatu, edettiin ottelussa jatkoajalle. Kolmella kolmea vastaan nähtiin tuttuun tapaan vauhtia, mutta pelin ratkaisu nähtiin neljällä kolmea vastaan. Kärpät sai ylivoiman, kun Dave Spina otti hölmön jäähyn hyökkäyspäässä. Sebastian Aho ratkaisi voiton 29 sekuntia ennen jatkoajan loppua pelin ainoalla maalilla, ja lisäpiste lähti Ouluun.

"Kärsivällisyys kesti"

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki analysoi taiston tyhjentävästi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Tiesimme, että vastustaja puolustaa äärimmäisen laadukkaasti, mutta niin mekin tänään teimme. Kärsivällisyys kesti, ja molempien hyvä puolustuspeli tyrehdytti molempien hyökkäyspelin.

− Kaksi hyvin valmistautunutta ja laadukkaasti puolustavaa joukkuetta, hyvät maalivahdit ja kauttaaltaan valmentajan silmin "šakkia" ja todella taktista pelaamista. Molemmat joukkueet olivat sitoutuneita, ja hyvä nollapeli Rajaniemelle, jatkoi Marjamäki.

Ari-Pekka Selin oli kollegansa kanssa täysin samoilla linjoilla.

− En tiedä, pitääkö tuohon mitään lisätä, kun Late kertoi jo kaiken. Ei tuohon ole mitään lisättävää. Tietysti kiitän joukkuetta hyvästä, 60 minuutin asiallisesta sitoutumisesta. Maalien edustoilla puolustivat molemmat niin hyvin, että vaikea sinne oli kummankaan virkata yhtään paikkaa, päätti TPS-luotsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo