Šakkisiirtelystä maalintekoon

LIIGA / Ennakko
Perjantaina hattutempun tykittänyt Francis Paré niin ikään maalitehtailuun yltyneen Jesse Puljujärven kintereillä.
Kuva © Timo Savela
Vierasotteluilla viikonloppunsa aloittaneet Kärpät ja TPS kohtaavat jälleen toisensa, tällä kertaa Kärppien isännöimänä. Edellinen ottelu jäi lähes maalittomaksi kiekonsiirtelyksi, mutta lauantaina verkot heiluvat todennäköisesti jo varsinaisella peliajalla.

Illan joukkueet kohtasivat viimeksi edellisellä viikolla, kun TPS isännöi Kärppiä Turussa. Tuolloin ottelun varsinainen peliaika pelattiin maalittomana, jonka jälkeen Kärppien Sebastian Aho onnistui maalinteossa jatkoajan viimeisillä hetkillä.

Kärpät ja TPS pelasivat kumpikin perjantain kierroksella vierasottelun. Kärppien kamppailu HIFK:ta vastaan päättyi helsinkiläisjoukkueen voittoon 3-1, kun taas TPS kampesi itsensä JYPiä vastaan jo lohduttomalta näyttäneen neljän maalin tappioaseman jälkeen jatkoaikavoittoon loppulukemin 6-7.

Kummallakaan ei siis ole lauantain kierroksella merkittävää etua lepäämisen osalta, sillä molempien on matkustettava Ouluun aiempana iltana pelatun ottelun jälkeen.

Liikaan kyttäilyyn ei ole varaa

Jyväskylässä nähty TPS:n huima kiri antoi epäilemättä paljon itseluottamusta omaan tekemiseen. Edellisessä Kärppiä vastaan pelatussa ottelussa TPS ei onnistunut maalinteossa, kun taas Jyväskylässä TPS heilutti vastustajan verkkoa seitsemään otteeseen.

Kärppien lähimuistissa taas on ikävämpi tapaus Helsingissä pelatun ottelun tiimoilta, sillä joukkue oli etenkin ottelun alkupuolella pahasti vastustajaan jäljessä. Kärpät pääsi peliin mukaan ottelun edetessä, mutta ei kyennyt enää vastaamaan HIFK:n alkupuolen kolmeen maaliin kuin yhden kavennusosuman verran.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli kylmähermoista ja laskelmoivaa pelaamista, eikä maalipaikoilla juurikaan mässäilty. Lauantain ottelu tulee todennäköisesti olemaan edellistä vauhdikkaampi, sillä molempien joukkueiden on haettava aiempaa ahnaammin maalipaikkoja kolmen pisteen varmistamiseksi.

Runkosarjasijoitusten kannalta TPS on huomattavasti Kärppiä akuutimmassa pistepuutteessa. TPS on nimittäin tällä hetkellä viimeiseen suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla kuudennella sijalla ainoastaan yhden varsinaisen peliajan voiton turvin. Tästä syystä kolme pistettä olisi enemmän kuin tarpeen, jotta eroa seitsemäntenä majailevaan Lukkoon saataisiin kurottua.

Kärppien perjantaisen tappion myötä runkosarjan kärkisija lipui huomattavasti kauemmas, mutta on silti yhä tavoitettavissa. Tämä kuitenkin vaatisi täysien pistepottien lisäksi HIFK:n pisteetöntä loppurunkosarjaa.

Seuraa Heitä

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Huml on joutunut rotaation vuoksi huilaamaan jo useamman ottelun, mutta on todennäköisesti mukana lauantain kamppailussa. Pelipaikan uudelleen vakiinnuttaminen vaatii tehokkaita otteita.

Francis Paré #19 | Dinamo Mn

Laitahyökkääjä

Esitti perjantaina huikeita otteita takomalla hattutempun JYPiä vastaan. Lukeutuu yleensä kentän vaarallisimpiin pelaajiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle