TPS-herkkua Oulusta: jatkoerän salamamaali lannisti mestarit

LIIGA / Raportti
Lassilalle merkittiin ottelussa 32 torjuntaa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
TPS tarjoili mestarijoukkue Kärpille karvasta kalkkia puolivälierien avauskamppailussa. Voittomaalin iski ensimmäisen jatkoerän alussa Kalle Kaijomaa.

TPS iski puolivälieräavausten ainoan vierasvoiton ryöstämällä ensimmäisen otteluvoiton Oulussa. Ratkaisijoiksi nousivat voittomaalin tehnyt Kalle Kaijomaa ja TPS:n maalilla hienon ottelun pelannut Teemu Lassila.

TPS:n ensimmäinen tilanne syntyi heti aloituksen jälkeen. Maalilla aloittanut Sami Rajaniemi oli kuitenkin heti hereillä. Kärpät rauhoitti peliä viivelähdöillä ja sai pian vyörytettyä pitkiä hyökkäyksiä TPS:n päätyyn. Ensimmäiseen erään mahtui lopulta tasaisesti tilanteita molempiin päihin. Parhaalla sektorilla oli aavistuksen verran niskan päällä TPS, kun Kärpillä oli ajoittain vaikeuksia löytää tilaa vieraiden maalinedustalta.

Toisen erän alkupuoliskon parhaat paikat syntyivät Kärppien ylivoimalla. Onneaan pääsivät kokeilemaan hanakasti laukonut Sebastian Aho sekä Markus Nutivaara, mutta Lassila piti maalinsa puhtaana. Kärpät näytti pitävän valtikkaa käsissään kun sen vyöryttäessä pitkiä hyökkäyksiä TPS joutui usein heittämään kiekon siniviivalta päätyyn.

Toisin kuitenkin kävi. TPS sai erän puolivälin jälkeen luotua laadukkaan pitkän hyökkäyksen ja se kruunattiin Francis Paren nostaessa kiekon maaliin ohi hölmistyneen Rajaniemen. Maalivahti kompuroi etukulmalla, kun kanadalainen kiersi maalin ympäri ja vei vieraat johtoon. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Elmeri Eronen.

Kolmas erä lähti Kärpiltä nihkeästi liikkeelle. TPS onnistui sumputtamaan keskialuetta ja omaa siniviivaansa, eikä kotijoukkue päässyt laadukkaisiin ylivoimahyökkäyksiin oikein millään. Erän puolivälissä kotiyleisö koki kauhunhetkiä, kun TPS heilutti maaliverkkoa jo toistamiseen. Vieraat juhlivat, mutta maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Kärppien takaa-ajo yltyi. Maalia ei tullut Tomi Kallion istuessa jäähyllä, mutta reilut neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Kärpät vihdoin onnistui ohittamaan Lassilan. Mika Pyörälä huitaisi kiekon maalin takaa, mistä kiekko osui epäonniseen Jonne Virtaseen ja pomppi rytäkästä maaliin. Tilanteessa maalille ajoi myös Mika Niemi. Osuma tarkistettiin videolta ja merkittiin ensin Niemelle, mutta korjattiin myöhemmin Pyörälälle.

Kärpillä oli myös aivan ottelun lopussa pari huippupaikkaa, mutta lisäosumia ei nähty 60 minuutin aikana. Ratkaisu syntyi pian ensimmäisen jatkoerän alussa, kun Kaijomaan viivalta ampuma kuti painui ohi hölmistyneen Rajaniemen. Yllätysvoitto oli valmis, ja TPS:stä tuli samalla ensimmäinen vierasjoukkue, joka onnistui ryöstämään kotiedun itselleen puolivälierissä.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Turussa kello 17.00. Molemmat joukkueet siirtyvät Turkuun lentämällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle