Kukkosen johdolla välieriin vai Tallinderilla vielä kerran Ouluun?

LIIGA / Ennakko
Henrik Tallinder on kannatellut TPS:ää pelistä toiseen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
TPS:n ja Kärppien välinen puolivälieräsarja on maanantaina katkolla ensimmäistä kertaa. Torstaina Turussa voittanut kotijoukkue tarvitsee taas tukea kotiyleisöltään, jotta ottelusarja ratkaistaisiin vasta seitsemännessä pelissä Oulussa.

TPS onnistui ottamaan torstaina ottelusarjan tasoittaneen voiton Turussa. Kärpät kuitenkin oli Oulussa parempi lukemin 5−2, joten Palloseuralla on pakkovoiton paikka, kun sarja on katkolla Kärpille kuudennessa ottelussa.

Torstaina TPS sai kotiyleisöstään energiaa ja onnistui lopulta pusertamaan tiukan voiton. Turkulaisyleisön on syytä olla omiensa tukena myös maanantaina, koska tappiolla TPS:n kausi päättyisi ja Kärpät etenisi välieriin. Kotiyleisön tuen avittamana mustavalkoiset puolustivat tarkasti, eikä Kärpät pystynyt tasoittamaan ottelua parista hyvästä maalintekopaikasta huolimatta.

Raksilassa pelin henki oli kuitenkin toinen: Kärpät kontrolloi peliä täysin, ja vain Teemu Lassilan hyvät otteet ja Henrik Tallinderin huippupeli pitivät turkulaisten nokan pinnalla. TPS kykeni painamaan pelin tasoihin, mutta lopulta joukkue kaatui jäähyihin Kärppien rankaistessa päätöserässä Sebastian Ahon johdolla.

Miten TPS vastaa Kärppien luisteluun?

Pikkupedot saivat perjantain otteluun tyhjennettyä sairastupansa, kun aiemmin tervehtyneen Julius Junttilan lisäksi Jesse Puljujärvi palasi Kärppien pelaavaan kokoonpanoon. Jobinpostia tuli tosin ottelun aikana, kun Adam Masuhr jätti pelin kesken Ilkka Pikkaraisen taklauksen jälkeen.

TPS kärsii ohuempine materiaaleineen useammasta loukkaantumisesta. Turun-ottelussa sekä Jani Forsström että Niklas Friman poistuivat pukukoppiin ennenaikaisesti, eikä kaksikosta kumpikaan pelannut Oulussa. Heidän lisäkseen TPS odottaa erityisesti Tadas Kumeliauskasin ja Dave Spinan tervehtymisiä, sillä heistä olisi tuomaan leveyttä hyökkäykseen.

Kärpät on pyrkinyt luistelemaan TPS:n viisikon puhki, mistä kertoo myös Lauri Marjamäen valinnat pelaavan kokoonpanon suhteen. Jalalla hieman hitaammat pelaajat ovat saaneet tehdä tilaa luisteluvoimaisemmille hyökkääjille, ja tämä sisältynee oululaisnipun suunnitelmiin edelleen.

TPS:n kannalta olennaisimmat asiat ovat tiivis viisikkopuolustus ja jäähyjen välttäminen. Palloseura on pärjännyt silloin, kun se ei ole joutunut koohottamaan vauhdikkaiden hyökkääjien perässä, vaan on sulkenut Kärppien liukasliikkeiset pelaajat ulos keskustasta.

Joukkueita on vaivannut kuluvissa neljännesfinaaleissa kykenemättömyys ratkaista ottelua varhain, kun siihen on tullut tilaisuus. Molemmat ovat saaneet mahdollisuuksia ottelujen aikaisiin sinetöinteihin, mutta lopulta vastustaja on päästetty puolin ja toisin mukaan peliin turhan helposti.

Seuraa Heitä

Henrik Tallinder #7 |

Puolustaja

Tallinder on ollut TPS-puolustuksen johtohahmo koko kauden. Perjantaina ruotsalainen teki maalin läpiajosta, syötti toisen osuman ja kirjautti 5-2-tappiossa teholukeman +1. Peliaikaa mies kellotti kunnioitettavat 28 minuuttia.

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Siinä missä Tallinder on johtanut TPS:n pakistoa, on Kukkonen ollut kriittisen tärkeä Kärppien puolustukselle. Tilastot olivat perjantaina Tallinderin kanssa lähes identtiset: 1+1, tehotilastoon +1 ja peliaikaa 26 ja puoli minuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle