Parran kasvatus aloitetaan Oulussa

LIIGA / Ennakko
Francis Parén viiksiarsenaali on kerännyt kateellisia katseita.
Kuva © Timo Savela
Pudotuspelikevät saa tulikasteensa perjantaina Kärppien ja TPS:n välillä Oulussa. Vaikka Palloseura ottikin jo mittaa Vaasan Sportista karsintakierroksella, todellinen koitos alkaa vasta nyt.

Tuuheat parrat tekevät paluun katukuvaan pudotuspelien myötä. Takana on pitkä runkosarja, jonka aikana jyvät on karsittu akanoista. Jäljelle jääneet kahdeksan seuraa edustavat tämän vuoden parhaimmistoa kotimaisessa Liigassamme.

Oulussa alkavassa sarjassa kohtaavat Kärpät ja TPS. Pari väänsi runkosarjan aikana keskenään neljä kertaa, joista kolme oli tasaisia maalin pelejä. Viimeinen peli meni turkulaisten osalta täysin pipariksi, kun Kärpät tarjosi kotonaan varsinaisen löylytyksen lukemin 8-2.

Vaikka olet aina yhtä hyvä kuin edellinen pelisi, viimeinen kohtaaminen ei kerro koko kuvaa tulevasta sarjasta. Kärppien selvästä ennakkosuosikin asemasta huolimatta ei TPS ole missään nimessä pelkkä vastaantulija. Ari Pekka-Selin on nostanut joukkueen uskottavuuden jälleen sinne, missä sen perinteisenä kiekkoseurana kuuluukin olla.

Kevät kertoo totuuden

Vaikka kevään koitoksista puhutaan aina täysin omina peleinään verrattuna runkosarjaan, ei edeltänyttä kuudenkymmenen pelin taivaltakaan voida sivuutta täysin. Totta kai otteet runkosarjassa antavat myös osviittaa tulevasta, eihän muuta pohjaa spekulaatiolle tässä vaiheessa kevättä olekaan.

Kokemus on se seikka, joka tuntuu aina korostuvan kevättä kohti edettäessä. Molemmista joukkueista löytyy runsaasti monessa liemessä keitettyjä pelaajia. Lasse KukkonenÉric PerrinMika Pyörälä, Henrik Tallinder... On selvää, että kokenut kaarti kantaa suuren vastuun pudotuspeleissä molemmin puolin.

Kärjen ja konkareiden ollessa aikalailla tasavahvoja täytyy eroa hakeakin lopulta muusta pelaajistosta. Kärppien leveä rosteri antaa mahdollisuuden kierrättää pelaajia niin, että jokaiseen peliin on haluttaessa tarjolla tuorejalkaisia levänneitä miehiä. TPS:n jo valmiiksi hieman raskasjalkainen rosteri saattaa joutua koville varsinkin sarjan edetessä Kärppien vikkelien vipeltäjien kanssa.

Toisaalta herää kysymys pärjäävätkö Kärppien pienet ja heiveröiset, vaikkakin nopeat, laiturit Palloseuran raavaiden urosten käsittelyssä. Lienee selvää kumpi parivaljakosta Jonne Virtanen ja Juuso Ikonen vie painimatsissa voiton. Selätys kuitenkin edellyttää, että kohteen saa ensin kiinni.

Tarttuuko kiekko?

Oskari Setäsen loukkaantuminen vahvisti sen, että vastuun turkulaisten maalinsuulla ottaa ensisijaisesti kokenut Teemu Lassila. Nuori Aleksandar Georgiev on jäänyt edustusjoukkueessa vähälle vastuulle, eikä hänen varaansa ole todennäköisesti laskettu paljoa. Lienee siis oikeutettua sanoa, että TPS nousee tai uppoaa Lassilan mukana.

Kärppien vastuuvahti on puolestaan jonkin asteen mysteeri. Sami Aittokallio on statuksellaan kiistaton ykkönen, mutta Sami Rajaniemi on vakuuttanut viime aikojen otteillaan. Lopullisen valinnan tekevät valmentajat, liekö hekin kolikkoa heittämällä.

Menneet ovat kuitenkin menneitä ja päivän kunto ratkaisee tästä eteenpäin paremmuuden. Matka kannua kohti alkaa tästä, oletko valmis?

Seuraa Heitä

Sebastian Aho #20 | Carolina

Keskushyökkääjä

Vaikka Aho onkin ihan poika vielä, ei häntä kentällä sellaiseksi uskoisi. Uskomattoman runkosarjan pelannut laituri on Kärppien tärkein yksittäinen pelaaja. Tosipelien ratkominenkin on jo tuttua kauraa, kysykää vaikka Juha Metsolalta.

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

Ei ehkä saa täysin ansaitsemaansa arvostusta. Menneisyytensä vanki, vaikka onkin osoittanut olevansa erinomainen pelimies. Voi omilla teoillaan ratkaista ottelun suuntaan tai toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle