Luulot pois TPS:ltä − Oulussa keskityttiin vaihteeksi pelaamiseen

Markus Nutivaara iski Kärppien voittomaalin
Kärppien ja TPS:n kolmas kamppailu ei tarjonnut yllätyksiä. TPS taisteli sitkeästi ja tasaväkisesti kaksi erää, mutta jäi lopulta selkeästi hallitsevan mestarin jalkoihin.

Kärppien kaksi salamamaalia kolmannessa erässä ratkaisivat ottelusarjan kolmannen pelin Kärpille. Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat tehot 1+1 nakutellut Sakari Manninen ja nollapelin torjunut Sami Rajaniemi. Ottelu päättyi 3-0, ja kyseessä oli Rajaniemen ensimmäinen nollapeli Liigan pudotuspeleissä. Suoritukseen riitti 19 torjuntaa.

Ensimmäisessä erässä otetta piti niukasti Kärpät, sillä TPS joutui alivoimalle kolme kertaa kaksikymmenminuuttisen aikana. Kärpät ei saanut pyörityksillään kuitenkaan tarpeeksi aikaiseksi, ja viimeisimpänä lukkona maalilla hääri erässä 12 kertaa torjunut Teemu Lassila.

Maalitili aukeni vihdoin ennen toisen erän puoltaväliä. Miro Aaltonen sai kiekon pitkän hyökkäyksen aikana vasemmassa laidassa ja löysi komealla poikittaissyötöllä Markus Nutivaaran. Nuori puolustaja ei empinyt vaan laukoi joukkueensa johtoon ajassa 27.21.

Kolmannessa erässä Kärpät meni menojaan. Ensin Manninen iski nopean nousun päätteeksi lukemiksi 2-0 ja vähän myöhemmin Saku Mäenalanen loppulukemat 3-0. TPS:n kiri tyrehtyi hiljalleen täysin, ja joukkue kärsi vielä kolmen alivoiman verran kaksiminuuttisia.

TPS:n epäonnensoturiksi voidaan laskea Elias Karvonen. Turkulaispeluri oli kaikkien Kärppien maalien aikana jäällä ja sai vielä kärsiä fyysistä kipua vastaanottaessaan kärppäpelaajan laukauksen suuhunsa.

Kärpiltä uurasti yli 26 minuuttia pelanneen Nutivaaran lisäksi Lasse Kukkonen, joka pelasi lähes 27 minuuttia. Nutivaara oli koko ottelun ahkerin laukoja 11 yrityksellään.