KooKoo pääsee yllätysjohdossa kotiyleisönsä eteen − Joose Antonen: "Emme ole vielä saaneet ihan hallia täyteen"

LIIGA / Haastattelu
Joose Antonen taistelemassa kiekosta.
Kuva © Jarno Hietanen
KooKoo kävi yllättävällä ryöstöretkellä Tampereella, kun joukkue nappasi ensimmäisestä välierästä voiton Tapparan nenän edestä. Hyökkääjä Joose Antonen kiitteli omiensa sitkeyttä ja ennakoi pitkää sekä tarkkaa sarjaa.

Tappara pääsi aikaiseen kahden maalin johtoon avausvälierässä KooKoota vastaan. Kouvolalaiset kuitenkin kirivät eron kiinni ja veivät ottelun lopulta nimiinsä jatkoerässä lukemin 4−3.

− Annoimme Tapparalle pari vähän helppoa maalia alkuun, mutta ei se mitään. Osoitimme sitkeyttä ja tulimme tasoihin ja ohi, KooKoon kultakypärä Joose Antonen tuumi.

KooKoo pystyi pitämään kiinni omasta pelisuunnitelmastaan takaiskuista huolimatta.

− Ei se saa meitä sen kummemmin hetkauttaa, tekevät he sitten yhden, kaksi tai kolme maalia. Meidän pitää pystyä uskomaan omaan juttuumme ja pumppaamaan sitä. Se on meidän ainut keinomme tulla tasoihin näissä peleissä.

Kirvesrintojen pelityyli on tuonut joukkueelle menestystä monena vuotena peräkkäin. Tapparan tiivis joukkuepeli ei tullut KooKoolle yllätykenä.

− Tiesimme suhteellisen hyvin, miten Tappara tulee pelaamaan. Melko tarkkaahan se on. Yritämme saada virheet minimiin. Koko sarja tulee olemaan varmasti tällaista. Tappara on aika erilainen vastustaja kuin Jukurit, Antonen näki.

KooKoo onnistui horjuttamaan Tapparaa, ja Christian Heljanko tuntui välillä pomputtelevan kiekkoja maalillaan. Antonen uskoo, että nimenomaan henkisen kantin kestävyys nousee arvoon arvaamattomaan.

− Tämä oli vasta ensimmäinen peli. Se varmasti korostuu, kun sarja menee pidemmälle. Sen aikaa, kun me olemme pelanneet näitä pudotuspelejä, on meidän psyyke ollut tasapainossa ja kestänyt hyvin.

Sarja jatkuu jo huomenna lauantaina Kouvolassa. KooKoon kotihallissa vallitsevat erilaiset peliolosuhteet kuin Nokia Arenalla.

− Kun menemme kotiin pelaamaan, niin kaukalon koko vähän muuttuu. Siellä pitää pystyä syöttämään ja liikkumaan hyvin, sillä se on meidän vahvuutemme. Tänään oli ajoittain ihan hyvää, mutta Tappara pelaa hyvää trapia ja tiivistä keskialuetta. Siitä ei ole helppoa päästä läpi, Antonen huomautti.

KooKoon kotihalliin oli perjantai-iltana enää muutamia lippuja myytävänä, joten kouvolalaiset saattavat saada täyden hallin tuen toiseen välieräkoetokseen.

− Emme ole vielä saaneet ihan hallia täyteen, joten olisi hienoa, jos lauantaina näin olisi. Lähdemme peliin samalla tavalla kuin tähänkin asti. Meillä on vain voitettavaa. Pidämme mielen virkeänä ja muistamme nauttia tilanteesta. Hyvä mieli ei saa kuitenkaan mennä yli, vaan keskittymisen pitää olla itse pelissä, Antonen painotti.

» Lähetä palautetta toimitukselle