Slovakia iski 11 maalia ja nousi puolivälieräjoukkueeksi eriskummallisessa ottelussa – "Uskon, että muistelemme tuota vielä myöhemmin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Radivojevič pelasi jo vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Slovakia nousi kuilun partaalta lohkon jumbosijalta puolivälieräjoukkueeksi, kun Norja kaatui peräti lukemin 11–1. Ottelun kolmas erä pelattiin harjoitushallissa jään kunnon vuoksi, mutta se ei huippulupaus Luka Radivojevičia haitannut.

Slovakia kohtasi A-lohkon päiväpelissä Norjan. Panokset olivat selvät, sillä Slovakia tarvitsi vähintään kolmen maalin voiton puolivälieräpaikan varmistamiseen. Hyvin latautuneelle joukkueelle kolme maalia ei riittänyt, vaan Slovakia iski taululle peräti lukemat 11–1. 

Ottelu kesti lopulta yli kolme tuntia, kun kolmannen erän alkua jouduttiin lykkäämään rikkoutuneen jääkoneen takia. Jään korjaamisessa olisi kestänyt liian kauan, joten kolmas erä pelattiin harjoitushallissa. Odottelu ja ottelun siirtäminen eivät haitanneet Slovakian huippulupaus Luka Radivojevičia, päinvastoin.

– En ole kokenut tuollaista aiemmin, joten se oli vain hauska kokemus ja hauska tilanne. Uskon, että muistelemme tuota vielä myöhemmin, mutta minua se ei ainakaan haitannut, puolustaja nauroi.

se oli vain hauska kokemus ja hauska tilanne.

Jäätä korjattiin useampaan kertaan ja pelaajat sekä valmentajat kävivät säännöllisin väliajoin katsomassa, miltä tilanne näytti. Lopulta päätös harjoitushalliin siirtymisestä oli välttämätön.

– Odotimme vain pukukopissa. Ensin meille kerrottiin, että pystymme jatkamaan täällä, mutta ihan viime hetkellä kerrottiinkin, että peli on pelattava loppuun muualla. Jouduimme odottamaan kauan, mutta ei se lopulta haitannut, kun meillä oli hyvä fiilis ottelusta siihen mennessä.

Radivojevič oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa otteisiin puolivälieräpaikan varmistuttua. Hyvän tuloksen takana oli ennen kaikkea vahva alku, sillä Slovakia iski kolme täysosumaa alle neljään minuuttiin.

– Saimme otteluun hyvän alun, mikä auttoi todella paljon. Olimme hyvin latautuneita, sillä tiesimme, että meidän täytyy voittaa vähintään kolmella maalilla.

– Olemme todella kiitollisia siitä, että saavutimme puolivälieräpaikan, Radivojevič kehui.

Vuonna 2007 syntynyt puolustaja nappasi itse ottelussa tehot 0+3.

– Oma pelini on sujunut ihan hyvin. Olen mielestäni pystynyt auttamaan hyvin joukkuettani tai ainakin olen pyrkinyt siihen. Minun pitää vain jatkaa omaa peliäni.

Joukkueensa peliin nuori puolustaja on tyytyväinen, vaikka otteet ovat ailahdelleet. Tärkeintä kuitenkin hänen mukaansa on se, että jatkopaikka on nyt varmistettu, ja pelit jatkuvat puolivälierävaiheessa torstaina.

– Toivottavasti paras pelimme on vielä edessä.

Tammikuussa 17 vuotta täyttänyt Radivojevič oli mukana jo Slovakian joukkueessa vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa. Vielä tässäkin turnauksessa hän on pääikäluokkaan nähden alaikäinen. Vanhempien kanssa pelaaminen on kuitenkin tuttua, eikä asiaa juuri kaukalossa ajatella.

– Olen monesti jo pelannut vanhempien kanssa, ja se sopii minulle hyvin. Kenenkään ikä ei merkitse kaukalossa mitään, joten asiaa ei ajatella.

Radivojevič voidaan varata NHL:n varaustilaisuudessa kesällä 2025. Ajatus varaamisesta on pyörinyt jo hieman mielessä, vaikka siihen on vielä aikaa.

– NHL-varaus on jokaisen pelaajan unelma, sitä ei voi kiistää. Yritän vain tehdä koko ensi kauden töitä sen eteen, että tilanteeni olisi mahdollisimman hyvä varaustilaisuudessa.

Radivojevič on kiikkunut ennakkokaavailuissa hyvinkin korkealla, ja hänen nimensä tullaan hyvin todennäköisesti huutamaan ykköskierroksen paremmalla puolella.

Miltä tuntuu, kun on saanut kuulla olevansa yksi ikäluokan kärkipelaajista?

– Yritän olla miettimättä sitä liikaa, mutta totta kai se tuntuu hyvältä. Nyt ei kuitenkaan auta muu kuin keskittyä pelaamiseen ja omaan tekemiseen, sillä varaustilaisuuteen on vielä pitkä aika, Radivojevič päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle