Westerlund ja Jortikka palaavat avainpaikoille

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti uusista nimityksistä operatiivisen toiminnan avainpaikoille. Liiton valmennuspäällikkönä aloittaa Erkka Westerlund ja nuorten maajoukkueen päävalmentajana Hannu Jortikka, jonka apumiehinä toimivat Raimo Helminen ja Lauri Marjamäki.

Entisen maajoukkueen päävalmentajan Erkka Westerlundin uuteen pestiin kuuluvat Jääkiekkoliiton valmennuksen ja koulutuksen johtaminen. Sopimus on kaksivuotinen.

Westerlund tekee kehitys- ja koordinointityötä Jääkiekkoliiton ja Vierumäen urheiluopiston kiekkotoimintojen parissa, mikä sopii hänelle luontevasti, sillä hän on myös opiston rehtori.

Hannu Jortikka tekee paluun valmennustöihin lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Hän ryhtyy luotsaamaan alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta sopimuksella, joka kestää ikäluokan seuraavien MM-kisojen loppuun asti.

Jortikka on aiemminkin valmentanut pikkuleijonia yhteensä viiden vuoden ajan. Tuloksena noilta ajoilta on yksi MM-kulta ja yksi pronssi. SM-liigassa hän on päävalmentajana saavuttanut kuusi mestaruutta.

Jortikan apuvalmentajina toimivat Lauri Marjamäki ja Raimo Helminen. Marjamäki on tullut tunnetuksi Espoon Bluesin kakkosvalmentajana, kun taas Ilves-legenda Helmiselle tämän tason valmennuspesti on ensimmäinen laatuaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle