Paluun tekevä Lukko laati strategian naisten ja tyttöjen jääkiekolle − liiganousu tavoitteena kolmen vuoden sisällä

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Artikkeli
Lukko virittelee paluuta naisten jääkiekkoon.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Lukko yhdistää voimansa Panelian Raikkaan kanssa. Vuoteen 2029 ulottuvan strategiansa mukaan raumalaisseuralla on tavoitteena nostaa joukkue Naisten Liigaan kolmessa vuodessa ja yksi joukkue kolmelle kilpatasolle. Lukon on myös tarkoitus panostaa alueelliseen pelaajakehitykseen merkittävästi.

Lukko palaa naisten liigakentille joukkueen lakkauttamisen jälkeen, kun se saa sarjapaikan Naisten Mestiksestä ensi kaudeksi. Sarjapaikan raumalaisille antanut Panelian Raikas aloittaa yhteistyönsä Lukon kanssa koskien strategiaa, jonka Lukko laati vuosille 2024−29.

Strategian osana seurat haluavat turvata satakuntalaisen naisten jääkiekon tulevaisuuden ja kehittämisen. Isoksi strategiseksi tavoitteeksi linjataan, että jokaisella naisten lätkän kilpatasolla Suomessa eli Naisten Liigassa, Naisten Mestiksessä ja Naisten Suomi-sarjassa on oltava joukkue alueelta kolmen vuoden sisällä.

Strategiassa otetaan huomioon paitsi junioripuolen tyttökiekko, myös naisten edustustoiminta. Lukon ja PaRan tavoitteena on luoda luonnollinen pelaajapolku maajoukkueeseen asti.

− Lukon on tavoitteena palkata kaudesta 2025–26 lähtien päätoiminen työntekijä vastaamaan tyttö- ja naiskiekosta, tiedotteessa todetaan.

Naisten jääkiekko kiinnostaa

Alkusysäys yhteistyölle tuli PaRan suunnalta. Heidän naispelaajien harrastajamääränsä ylittää ensi vuonna 50 pelaajan rajapyykin ja harrastajamäärät ovat nousussa, joten tarve kahdelle joukkueelle tuli ilmeiseksi. Ehdotus tuli myös raumalaisnäkökulmasta hyvään saumaan.

− Olimme valmistelemassa Lukon Tyttö- ja naiskiekkostrategiaa ja tämä Panelian ehdotus vauhditti Lukon paluuta Naiskiekon piiriin. Yhteistyöllä saamme varmasti taattua laadukasta valmennusta, kehittymistä läpi tyttökiekkopolun ja kahdelle eri sarjatasolle laadukasta naiskiekkotoimintaa. Tällä tavalla takaamme tytöille mahdollisuuden harrastaa, mutta myös nousta maajoukkuepelaajaksi, Jouni Laaksonen kommentoi Rauman Lukko Ry:n hallituksen tyttö- ja naiskiekkovastaavana.

Joukkueiden yhteistyön myötä myös joukkueet itsessään yhdistyvät. Lukko/PaRa-joukkue hyppää Naisten Mestikseen ja PaRa/Lukko-ryhmä puolestaan pelaa Naisten Suomi-sarjaa. Näin seurat pyrkivät tarjoamaan pelaajille laadukasta harjoittelua sekä pelejä mahdollisimman kehittävillä sarjatasoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle