Leijonat hakee tappiokierteen katkaisua tällä kokoonpanolla tärkeässä Tanska-ottelussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Emil Larmi torjuu Leijonien maalilla Tanska-ottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Suomi on ajautunut tukalaan tilanteeseen, sillä jatkopaikka ei ole omissa käsissä. Leijonien alkulohkon toiseksi viimeisessä ottelussa vastustajaksi luistelee pisteen päässä oleva Tanska, jonka alkulohko päättyy Leijonia vastaan.

Suomi kohtaa kisojen kuudennessa ja alkulohkon toiseksi viimeisessä ottelussa Tanskan, joka on Leijonia pisteen perässä ottelun enemmän pelanneena.

Joukkueet ovat kohdanneet ennen maanantai-illan kamppailua 11 kertaa MM-jäillä, joista Leijonat on juhlinut voittoa yhdeksän ja Tanska kahden ottelun jälkeen. 

Leijonien turnaus jatkui kirvelevän Itävalta-tappion jälkeen Kanadaa vastaan, mistä tuloksena oli tappio lukemin 3–5. Kahden ottelun tappioputkessa tarpovilla Leijonilla on Tanska-ottelu erittäin tärkeä, koska tulosta täytyy syntyä mieliessään puolivälieriin

Tanskalla turnaus on edennyt ailahtelevasti, sillä kuudesta ottelusta joukkue on voittanut Iso-Britannian ja Itävallan. Joukkueella ei ole tämänvuotisessa MM-turnauksessa ainuttakaan NHL-pelaajaa, mutta Liiiga-yleisölle tutut puolustajat Oliver Larsen ja Oliver Lauridsen edustavat maataan. 

Päävalmentaja Jukka Jalonen muokkaa Kanada-ottelusta ainoastaan kenttäpelaajien osalta Oliver Kapasen johtamaa kolmosketjua, johon Patrik Puistola hyppää Ahti Oksasen paikalle. Suomen aloittavana maalivahtina ottelussa on Emil Larmi. Luukkuvahtina on Lassi Lehtinen, joten Harri Säteri huilaa katsomossa. 

Leijonien kokoonpano tärkeään Tanska-otteluun

 1:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 25 Pekka Jormakka
3 Olli Määttä (A) – 62 Jesper Mattila

2:
12 Jere Innala – 64 Mikael Granlund (C) – 81 Iiro Pakarinen
4 Mikko Lehtonen (A) – 38 Veli-Matti Vittasmäki

3:
21 Patrik Puistola – 27 Oliver Kapanen – 13 Jesse Puljujärvi
2 Rasmus Rissanen – 7 Oliwer Kaski

4:
15 Juha Jääskä – 57 Arttu Hyry – 48 Valtteri Puustinen
50 Juuso Riikola – 18 Vili Saarijärvi

Maalilla:
33 Emil Larmi (30 Lassi Lehtinen)

» Lähetä palautetta toimitukselle