Leijonat selvisi säikähdyksellä tuskaisasta Tanska-haasteesta

MAAJOUKKUE / Raportti
Hannes Björninen teki Leijonille tuiki tärkeän osuman.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Vaikka Tanska oli lähellä sysätä Leijonat syvään ja mustaan katastrofiin, värkkäsi sinivalkoinen ryhmä kolmannessa erässä tarvittavat osumat ja piti jatkohaaveensa elossa.

Leijonat teki tehottomuudellaan Tanska-ottelusta itselleen todella vaikean. Maalipaikkoja sinivalkoisilla riitti, ja Emil Larmi oli tolppien välissä huippuiskussa, mutta pelin ratkaisu venyi kolmanteen erään, jossa Suomi teki kuin tekikin tarvittavat maalit 3−1-voittoon.

Ottelun alku nostatti varmasti hikikarpalot suomalaisten ohimoille, kun Tanskan pelurit mylläsivät tilanteita kohti Larmin vartioimaa maalia. Myös ensimmäisen erän loppuhetket tarjosivat sydämentykytyksiä. Vastustajan jäähyt helpottivat osaltaan Leijonien avauserän urakkaa, mutta verkkoa suomalaiset eivät saaneet Mathias Seldrupin takana heilumaan. Jesse Puljujärven orastava läpiajo oli parhaita tontteja, joita Leijonat pelin alkumetreillä saivat.

Toisessa erässä ottelun intensiteetti kasvoi. Molemmissa päissä syntyi tasaisella tahdilla maalipaikkoja, mutta myös fyysisyys lisääntyi ja erinäisiä torikokouksia pidettiin tilanteiden jälkimainingeissa. Tanska sai ylivoimalla kiekon Larmin ohi, mutta Christian Wejsen tekemä maali hylättiin selvänä maalivahdin häirintänä. Leijonien kenttäpeli oli vahvasti sekaisin ottelun ylittäessä puoliväliään.

Kapteeni Mikael Granlund pujotteli yksilösuorituksella kiekon Seldrupin eteen ja Iiro Pakarinen survoi pelivälineen Tanska-rysään juuri ennen toista erätaukoa. Vaikka tilanne näytti televisiokuvista selvältä maalilta, tuomaristo hylkäsi osuman eikä leijonavalmennus lähtenyt tuomiota haastamaan.

Hannes Björninen vapautti kolmannen erän alun maalillaan Leijonien pahimman kipsin ja Rasmus Rissanen laukoi piakkoin tilanteeksi jo 2−0. Vaikka kuluneen kiekkosanonnan, tai meemin, mukaan kahden maalin johto on kaikista vaarallisin, sai leijonalauma maanantai-iltana pelinsä auki juuri tässä tilanteessa. Tanska tuli vielä lopussa ilman maalivahtia pelatessaan maalin päähän, mutta säästi Leijonat häpeältä, kun ei onnistunut enää hyvästä yrityksestä huolimatta tasoittamaan. Pekka Jormakka napautti uransa ensimmäisellä MM-kisamaalilla tyhjiin pelin loppuluvut.

Suomen MM-alkulohko päättyy tiistaina iltaotteluun Sveitsiä vastaan. Mikäli Itävalta ottaa ennen tuota ottelua pelattavassa koetuksessa Ison-Britannian kolmen pisteen arvoisesti, on Leijonien otettava alppimaalta vähintään yksi piste päästäkseen puolivälierään Ruotsia vastaan.

Leijonien osumat ja ohisektorit
Yhteistyössä:

501 9:llä tikalla: Emil Larmi

Piti torjunnoillaan Leijonat kiinni tuloksessa. Ilman Larmin otteita Tanska olisi tehnyt tavallisena päivänä useammankin osuman.

Big Fish: Pekka Jormakka

Kokenut laitahyökkääjä pelasi energisen kamppailun. Jormakka sai tekemisestään palkinnon, kun hän puttasi uransa ensimmäisen MM-kisamaalin tyhjään Tanskan maaliin viimeisellä minuutilla.

Bullseye / Häränsilmä: Hannes Björninen

Luottokeskushyökkääjä koukki läpi ottelun aloituksia ja rouhi kaksinkamppailuja, mutta mikä tärkeintä, Björninen niittasi kolmannessa erässä Leijonille vapauttavan avausmaalin.

Leijonien ohisektorit

    • Jukka Jalonen: Päävalmentaja on ensisijaisesti vastuussa joukkueen tekemisen sekavuudesta. Toisen erän lopun haastamattajättämispäätös näyttäytyi erikoisena.
    • Valtteri Puustinen: Leijonien NHL-mies seikkaili jälleen kirkkaimman valokeilan ulkopuolella, eikä esittänyt kentällä ihmeellisyyksiä.
    • Oliwer Kaski: Ei pettänyt puolustusvelvoitteensa suhteen, mutta tällaisissa tärkeissä otteluissa joukkueen kärkipuolustajalta sopii odottaa enemmän hyökkäysten tukemisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle