Itävalta ajoi Leijonat nurkkaan – Kanadaa ja Sveitsiä vastaan on tultava tulosta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jukka Jalosella riittää mietittävää ennen alkulohkovaiheen kolmea viimeistä ottelua.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Suomi hävisi torstaina Itävallalle ja pelasi itsensä hankalaan tilanteeseen puolivälieräpaikkaa ajatellen.

MM-kisojen A-lohkossa oli ennakkoon ajatellen neljä maata ylitse muiden. Suomen, Kanadan, Tšekin ja Sveitsin piti lähinnä ratkoa keskinäinen järjestys puolivälieriin lähtiessä. Tanskalla, Norjalla, Itävallalla ja Isolla-Britannialla ei pitänyt juurikaan olla mahdollisuuksia jatkopeleihin.

Itävalta on kuitenkin yllättänyt positiivisesti. Kanadaa vastaan se esitti hurjan viiden maalin kirin ja pakotti hallitsevan maailmanmestarin jatkoajalle, josta tuliaisina oli yksi piste. Suomea vastaan tulikin sitten kolmen pisteen jättipotti.

Itävallalla on neljän ottelun jälkeen kasassa vaatimattoman oloiset neljä pistettä, mutta loppuohjelma mahdollistaa pistetilin karttumisen. Seuraavana vastaan asettuu Tšekki, mutta sen jälkeen jäljellä ovatkin enää Norja ja Iso-Britannia. Nykyisessä vireessään Itävalta ottaa näistä peleistä täydet pisteet. Tällä se nousisi 10 pisteeseen.

Sveitsi ja Kanada ovat jo nyt 11 pisteessä. Tšekin saldo on 8 pistettä, mutta sillä on jäljellä ottelut Iso-Britanniaa, Itävaltaa ja Kanadaa vastaan, joten sekin pääsee pisteissä toiselle kymmenelle suurella todennäköisyydellä.

Suomi on toistaiseksi kerännyt 7 pistettä. Loppuohjelma tarjoaa vastustajiksi Kanadan, Tanskan ja Sveitsin. Jos Suomi ei saa pisteitä Kanadalta eikä Sveitsiltä, olisi lopullinen saldo Tanska-voitollakin 10 pistettä. Tämä olisi sama kuin Itävallan mahdollinen loppusaldo ja tasapisteissä keskinäinen ottelu ratkaisisi viimeisen puolivälieräjoukkueen. Kaikilla lienee tuoreessa muistissa miten tässä ottelussa kävi.

Suomi on siis pelannut itsensä tiukkaan tilanteeseen ja pisteitä tarvitaan kipeästi lisää, mieluiten heti lauantaina Kanadaa vastaan. Muuten voi olla, että lohkon päätöspelistä Sveitsiä vastaan tulee oikea kuolemanpeli.

» Lähetä palautetta toimitukselle