Minnesota ja Virta sopimukseen

NHL / Uutinen
TPS:n ja maajoukkueen luottopelaaja Tony Virta siirtyy ensi kaudeksi Minnesota Wildin vahvuuteen. Virta solmi joukkueen kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen.

Viime kaudella SM-liigan palkintopöydältä parhaan pelaajan palkinnon pokannut Tony Virta oli yksi Suomen maajoukkueen parhaista hyökkääjistä viime kevään MM-kisoissa. Minnesotan tuntemattomin Stanley Cup -voittaja, Euroopan kykyjenetsinnästä vastaava Matti Väisänen sai Virran varattua joukkueeseen juhannuksena pidetyssä NHL:n varaustilaisuudessa.

Yhden suunnan sopimus

Minnesota luottaa Virran panokseen vahvasti. Tästä osoituksena Virta sai yhdensuunnan sopimuksen, mikä tarkoittaa samaa palkkaa farmissa ja "ylhäällä". Sopimuksen toinen vuosi on optiovuosi. Virta saanee paljon peliaikaa ja vastuuta, sillä viime kaudella NHL-uransa aloittaneen Wildin joukkueenrakennusprojekti on pahasti keskeneräinen, ja joukkueesta puuttuu monikäyttöinen, luotettava ja kokenut pelaaja. Tähän rooliin Virta on kuin tehty. Kesän vapaista agenteista Wild tuskin lähtee kilpailemaan koska joukkue on ilmoittanut, ettei seura rakenna joukkuetta ostopelaajien varaan. On myöskin todennäköistä, ettei kukaan tähtipelaaja halua Minnesotaan pelaamaan. Virta oli varaustilaisuudessa Wildin ainoa yli-ikäinen varaus, mikä vahvistaa kuvaa pitkäjänteisestä rakentamisesta.

Viime kaudella Hämeenlinnasta kotoisin oleva 29-vuotias Virta teki TPS:n mestarijoukkueessa pelaamissaan 56 ottelussa pisteet 27+33.

» Lähetä palautetta toimitukselle