Marc-André Fleury ohitti Patrick Royn ja nousi kaikkien aikojen voittotilaston toiselle sijalle

NHL / Uutinen
Fleury on kaikkien aikojen toiseksi eniten voittoja torjunut NHL-maalivahti.
Kuva © Getty Images
Maanantain ja tiistain välisen yön NHL-kierroksella nähtiin historiaa, kun Minnesota Wildin Marc-André Fleury nousi maalivahtien kaikkien aikojen voittotilaston toiselle sijalle. Kanadalaisen edessä tilastossa on enää Martin Brodeur.

NHL:ssä tehtiin maanantain ja tiistain välisenä yönä historiaa. Minnesota Wildin maalivahti Marc-André Fleury torjui joukkueelleen tyylipuhtaan 5–0-voiton New York Islandersista. Fleuryn kauden ensimmäinen nollapeli oli hänen pitkän NHL-uranssa 552. runkosarjavoitto, joka nosti hänet maalivahtien kaikkien aikojen voittotilastossa yksin toiselle sijalle.

Fleury ohitti voitollaan Montreal Canadiensin ja Colorado Avalanchen maalivahtilegenda Patrick Royn. Ennen Minnesotaan päätymistä 39-vuotias Fleury edusti urallaan Pittsburgh Penguinsia, Vegas Golden Knightsia ja Chicago Blackhawksia.

Kaikkien aikojen voittotilaston kärkisija voi kuitenkin jäädä Fleurylle haaveeksi. Tilaston ylivoimaista ykkössijaa pitää hallussaan New Jersey Devilsin legenda Martin Brodeur. Hän torjui Devilsin ja St. Louis Bluesin maalilla yhteensä 691 runkosarjavoittoa.

Penguins varasi kanadanranskalaisen kesän 2003 varaustilaisuuden ensimmäisellä vuorolla, ja seuraikoniksi itsensä torjunut Fleury on seuran kaikkien aikojen eniten voittoja torjunut maalivahti. Fleury voitti seurassa myös kolme Stanley Cupia, vuosina 2009, 2016 ja 2017.

Hän siirtyi kaudelle 2017–18 Golden Knightsiin seuran laajennusvaraustilaisudessa. Vegasin kirkkaissa valoissa hän torjui neljän kauden ajan voittaen kaudella 2020−21 NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn. Sen jälkeen hänet kaupattiin Blackhawksiin, josta seura kauppasi hänet siirtotakarajalla eteenpäin Wildiin.

Fleury on torjunut tällä kaudella 22 ottelua Wildin maalilla torjuntaprosentilla 89,70 %, ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,97.

» Lähetä palautetta toimitukselle