Marc-André Fleury jatkaa Wild-nutussa – kertoo tulevan kauden olevan hänen uransa viimeinen

NHL / Uutinen
Fleury saapui Wildiin kesken kauden 2021–22.
Yli tuhat NHL-ottelua urallaan pelannut Marc-André Fleury solmi vuoden jatkosopimuksen Minnesota Wildin kanssa.

Urallaan 1 025 NHL-ottelua pelannut maalivahti Marc-André Fleury jatkaa Minnesota Wildin riveissä myös ensi kaudella. Seuraan kesken kauden 2021–22 saapuneen kanadalaisvahdin sopimus on yksivuotinen, ja sen arvo on 2,5 miljoonaa. 

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Fleury on pelannut NHL:ssä jo 20 kauden ajan. Maalivahtien tilastoissa hänellä on eniten nollapelejä (65), toiseksi eniten voittoja (561), kolmanneksi eniten torjuntoja (26 563) ja neljänneksi eniten otteluja sekä pelattuja minuutteja. Enemmän otteluita ovat keränneet ainoastaan Martin Brodeur, Roberto Luongo ja Patrick Roy.

Ennen Wildiin siirtymistään Fleury on pelannut Penguinsissa, Golden Knightsissa ja Blackhawksissa. Tällä kaudella Wildissa pelattuja otteluja kertyi 39, torjuntaprosentti oli 89,5 ja pästettyjen maalien keskiarvo 2,98.

Wild kertoi samalla Fleuryn olevan ehdolla King Clancy Memorial -palkinnon saajaksi. Palkinto annetaan vuosittain pelaajalle, joka näyttää esimerkkiä kaukalossa ja sen ulkopuolella sekä tekee merkittävää humanitääristä työtä yhteisönsä eteen.

Fleury kertoo myös seuran jakamalla videolla ensi kauden olevan hänen mittavan uransa viimeinen NHL:ssä.

Juttua muokattu kello 21, lisätty tieto uran lopettamisesta ja muokattu otsikkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle