Seitsemän NHL-pelaajaa liittoutui rasismin vastaiseen työhön: "Tulemme tekemään väsymätöntä työtä tarvitsemamme muutoksen aikaansaamiseksi"

NHL / Uutinen
Akim Aliu on ollut näkyvä hahmo rasismin vastaisessa työssä.
Kuva © Getty Images

Rasismin vastaiset kannanotot ovat olleet iso puheenaihe myös NHL-piireissä. Rasismin vastainen työ otti uuden askeleen tänään maanantaina, kun seitsemän NHL-pelaajan ryhmä muodosti uuden liittouman, Hockey Diversity Alliancen.

Ryhmän muodostavat Evander Kane, Chris Stewart, Trevor Daley, Matt Dumba, Wayne Simmonds, Joel Ward sekä asiasta mikroblogipalvelu Twitterissä kertonut Akim Aliu.

Kane ja Aliu ovat liittouman johtohahmot. HDA ei ainakaan toistaiseksi ole liitettynä NHL:ään vaan toimii itsenäisesti.

− Haluamme hävittää rasismin ja vähentää suvaitsemattomuutta. Tavoitteenamme on luoda positiivista muutosta, emme vain jääkiekon vaan koko yhteiskunnan parissa, julkaistussa tiedotteessa kerrotaan.

Liittouman tavoitteena on alentaa lajin kustannuksia ja tehdä lajista helpommin lähestyttävä kaikille yhteisöille. Haluna on olla myös esikuvana uudelle sukupolvelle lajin harrastajia ja kannattajia.

− Toivomme, että jonain päivänä kuka tahansa pelaaja tai kannattaja voi olla huolehtimatta omasta etnisestä taustastaan tai sosioekonomisesta asemastaan ja ilmaista omaa kulttuuriaan rangaistusta pelkäämättä, tiedotteessa jatketaan.

− Tulemme tekemään väsymätöntä työtä lajimme ja yhteiskuntamme tarvitseman muutoksen aikaansaamiseksi.

Liittouma aikoo myös lisätä rasismiin liittyvää tietoutta lajin parissa. Näet koko tiedotteen alla tai tästä linkistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle