NHL:n vapaiden agenttien markkinat hiljentyivät ensimmäisten päivien jälkeen − he ovat vielä vailla joukkuetta

NHL / Uutinen
Tarasenkolle riittää ottajia.
Kuva © Bruce Bennett
NHL:n vapaiden agenttien markkinat aukesivat 1. heinäkuuta. Parin ensimmäisen päivän jälkeen uusia sopimuksia on tullut satunnaisemmin edeltävän viikon aikana. Jatkoaika listasi viisi nimekkäintä vielä sopimusta vailla olevaa pelaajaa.

Tiukka palkkakatto on vaikuttanut monen NHL-joukkueen sopimustilanteeseen, ja vapaiden agenttien siirtomarkkinoiden aikana moni pelaaja on tehnyt yksivuotisen ja miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

CapFriendlyn listauksen mukaan uutta sopimusta odottaa edelleen yli 150 vapaata agenttia, joista osan kohdalla tuskin voidaan odottaa pilkkahintaan lähtevää sopimusta.

Vladimir Tarasenko

The Athletecin toimittaja Shayna Goldman ehti jo Twitterissä ilmoittaa Tarasenkon tekevän sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa, mutta jos neuvotteluja oli ylipäätään ollut, ne kuivuivat kasaan Tarasenkon päättäessä vaihtaa agenttia.

Ottawa Senators on myös ollut venäläishyökkääjän perässä, mutta Tarasenko antaa vielä päätöksen ensi kauden joukkueesta odottaa itseään.

Matt Dumba

Puolustaja Dumban sopimustilanteesta ei ole paljoa tietoa tihkunut. Minnesota Wildia koko uransa tähän mennessä edustaneesta Dumbasta on huhujen mukaan kiinnostunut useampikin joukkue: mahdollisia kohteita ovat niin Arizona Coyotes kuin Anaheim Ducks.

Viime kaudella vain 14 tehopistettä tehnyt kanadalainen voi mahdollisesti saada rahakkaankin sopimuksen, jos oikea ottaja osuu kohdalle.

Phil Kessel

NHL:n teräsmiestitteliä kantaneen Kesselin peliaika Vegas Golden Knightissa jäi pudotuspeleissä pieneksi. Tämän vuoksi jatko Nevadan aavikolla on epätodennäköistä. Tällä hetkellä Kessel tuntuu selvästi nauttivan kolmannesta Stanley Cupistaan ja hot dogeista täysin siemauksin, sillä konkarihyökkääjän sopimusneuvotteluista ei ole hiiskunut mitään tietoa.

Uraansa 35-vuotias hyökkääjä ei kuitenkaan ole vielä päättämässä.

Tomáš Tatar

New Jersey Devilsissä 20 maalia ja 28 syöttöpistettä viime kaudella tehtaillut Tatar olisi loistava lisä mihin tahansa syvyyttä hyökkäykseensä hakevaan joukkueeseen.

Slovakkihyökkääjä tarjoaa myös hyviä otteita puolustussuuntaan, ja saikin tästä osa-alueesta kunniallisesti kaksi ääntä parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Selke-palkinnon äänestyksessä.

Josh Bailey

Koko NHL-uransa New York Islanderissa tähän asti tahkonnut Bailey kaupattiin kesäkuun päätteeksi Chicago Blackhawksiin. Tuulisesta kaupungista ei kuitenkaan rakkautta herunut, sillä joukkue osti Baileyn sopimuksen ulos tehden hänestä vapaan agentin.

Kanadalaishyökkääjän pistesaldo on viime kausien aikana osoittanut alaspäin, mutta Bailey voi tuoda kokemusta ja johtajuutta joukkueelleen.

Muita pelaajia vapailla markkinoilla: Eric Staal, Zach Parise, Patrice Bergeron, David Krejči, Patrick Kane ja Jonathan Toews

Kanen loukkaantuminen pitää miehen poissa kaukalosta loppuvuoteen saakka, joten hänellä ei ole sopimuksen kanssa kiire. 

Bergeron sen sijaan on huhujen mukaan antamassa vastauksen uransa jatkosta vielä heinäkuun aikana. Jos kuusinkertainen Selke-voittaja päättää vielä pelata, tapahtuu se Boston Bruinsissa.

Suomalaisista vapailla markkinoilla jatkavat Olli Juolevi, Jesse Puljujärvi, Joonas Donskoi, Joel Kiviranta, Saku Mäenalanen, Joona Luoto ja Christopher Gibson.

» Lähetä palautetta toimitukselle