Iikka Kangasniemi palasi hurjana sairastuvalta – neljän pisteen ilta siivitti Pelicansin vierasryöstöön

LIIGA / Raportti
Lahtelaiset olivat tuttu näky juhlistamassa maalia Turkuhallin maanantai-illassa, kun joukkue haki ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.
Kuva © Timo Savela
Pelicans haki tärkeän vierasvoiton Turusta puolivälierien ensimmäisessä ottelussa. Lahtelaisten voiton takasivat pudotuspelien aikana usein korostuvat tehokas ylivoima sekä tiivis viisikkopuolustus.

TPS ja Pelicans tarjoilivat pudotuspeleille kovin ominaisen ottelun, kun joukkueet iskivät yhteen Turkuhallissa maanantaina. Huomattavasti runkosarjaottelua fyysisempi kamppailu oli kenttätapahtumiltaan tasainen ja ratkesi tyypilliseen tapaan erikoistilanteissa. Lahtelaiset olivat niissä huomattavasti isäntiään edellä, joten ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan merkittiin vierasjoukkueelle maalein 5–3.

Ottelun avausminuuteilla fyysisesti esiintynyt TPS joutui takaa-ajoasemaan heti ensimmäisen mainoskatkon jälkeen, kun Waltteri Merelä survoi todellisen tahtomaalin kotijoukkueen tolppien väliin palanneen Andrei Karejevin selän taakse ajassa 06.28. Merelän osumaa edelsi niin ikään sairastuvalta palanneen Iikka Kangasniemen esityö, jossa hän kiepauttikin kiekon etutolpalle hämättyään ensin lähtevänsä yrittämään vanhanaikaista. 

TPS:n parhaat paikat siunaantuivat ottelun alussa joukkueen tehomiehille Josh Kestnerille ja Lauri Pajuniemelle, mutta kumpikaan ei saanut hyvistä tilanteistaan kunnon laukausta. Kotijoukkueen avausmaali nähtiin seitsemän minuuttia myöhemmin tutun miehen toimesta. Läpi kauden erinomaisilla prosenteilla toiminut ylivoima oli jälleen tehokas, kun Kestnerin vihainen rannelaukaus painui ohi Patrik Bartošákin.

Erän päätösminuutilla myös Pelicans onnistui ylivoimalla, kun Mikael Pyyhtiä sovitti turhasta kampituksesta ansaitsemaansa hyökkäyspään rangaistusta. Vierasjoukkue loi TPS:n maalinedustalle kovan paineen, jonka päätteeksi Kangasniemen pienestä kulmasta lähettämä rystylaukaus painui verkkoon.

Pussinokkien ylivoima tehokasta

Toisessa erässä ottelu jatkui erittäin tasaisena, eikä kumpikaan joukkue luonut juurikaan tasakentällisin laadukkaita maalintekopaikkoja. Erikoistilanteiden aikana tarina oli erilainen, sillä vierasjoukkue tuplasi johtonsa heti erän ensimmäisellä ylivoimalla. Alivoimanelikon keskelle täysin vapaaksi jätetty Rudolf Červený ampui lahtelaisittain kovin tutun syöttökuvion päätteeksi pelivälineen ohi Karejevin illan kolmannen syöttöpisteen saalistaneen Hannes Björnisen ja Kangasniemen esityöstä. 

Sama mies oli asialla myös erän lopussa Aleksi Anttalaisen ja Ville Lajusen istuessa rangaistuksiaan. Etenkin Lajusen tienaaman 2+2–mallisen rangaistuksen jälkimmäinen, poikittaisesta mailasta tullut kaksiminuuttinen oli kokeneelta puolustajalta todella harkitsematon teko. Tšekkihyökkääjä Červený käytti tilaisuutensa. Hänen tyylikkäästi viimeistelemään maaliin esityön tekivät Joonas Jalvanti sekä neljännen tehopisteensä merkkauttanut Kangasniemi. 

Pelicans tyylittellen hallittuun voittoon

Peräti kaksi pleksinvaihtoa sisällään pitäneessä päätöserässä voitosta ei tullut enää kunnon kapinaa, sillä Pelicansin tiivis puolustus oli tylsyttänyt TPS:n parhaan terän. Lopullinen sinetti ottelulle nähtiin ajassa 46.16, kun Aleks Haatanen huitoi ilmasta oman laukauksensa paluukiekon TPS-maaliin. Myös TPS sai lopulta kolmannessa erässä onnistumisia, mutta Markus Nurmen tyylikäs ylivoimaosuma ja Lajusen kaksi sekuntia ennen päätössummeria laukoma osuma olivat turkulaisille kovin laiha lohtu. 

TPS hallitsi erää kiekollisesti, mutta lahtelaisten maalinedustalle ei kotijoukkueella ollut juurikaan asiaa. TPS:n onkin löydettävä peliinsä runsaasti lisää mielikuvitusta ja pelikuria, mikäli se aikoo haastaa tosissaan Pelicansin huomenna niin ikään Turkuhallissa pelattavassa toisessa ottelussa.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo