Lukko pinnisti puolivälierien avausvoittoon − Ilves kävi lähellä ryöstöä

LIIGA / Raportti
Lukáš Klokille vietti kahden pisteen iltaa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Lukko näytti vievän puolivälierien ensimmäisen ottelun nimiinsä vaivattomasti, mutta Ilves nousi kiusaamaan runkosarjan voittajaa toden teolla.

Runkosarjan suvereenisti voittanut Lukko aloitti puolivälieräsarjansa Ilvestä vastaan, joka oli kammennut itsensä jatkoon pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta kaadettuaan KooKoon yhteismaalein 6−4.

Kumpikaan ei lähtenyt peruuttelemaan, vaan kiekko pyrittiin toimittamaan vauhdikkaasti hyökkäyspäätyyn. Ottelun ensimmäinen huippupaikka tuli, kun Heikki Liedes syötti takatolpalle nousselle Lukáš Klokille. Lukko-puolustaja suti kuitenkin ohi.

Seuraavassa hetkessä tšekkiläinen oli uudestaan Eetu Mäkienemen työpisteellä. Tällä kertaa kiekko löysi hänen kauttaan verkon perukoille. Laukauksen lähetti Eetu Koivistoinen. Tilanne tarkistettiin pikaisesti videoltakin.

Ilves alkoi pikkuhiljaa tippua Lukon kelkasta ja hallinta näkyi myös tulostaululla. Jonne Tammela pääsi rokottamaan kiekonmenetyksestä, kun hän kuljetti puolustuksen sekä Mäkiniemen hyvällä maltilla ulos tilanteesta ennen maalin iskemistä.

Ilves pääsi tulostaululle ja peli kävi jännäksi

Toinen erä käynnistyi kotijoukkueen ylivoimalla ja sen Lukko onnistui myös hyödyntämään. Vili Saarijärvi pommitti lukemat 3−0:aan.

Kuitenkin ennen ottelun puoliväliä tupsukorvien kokoonpanoon palannut Ville Meskanen purjehti ohittamaan Lassi Lehtisen. Lukko-hyökkääjä Kristián Pospíšil menetti kiekon tilanteessa.

Ilves oli maalinsa jälkeen paremmin pelissä mukana, mutta paikoista huolimattakaan se ei onnistunut kaventamaan numeroita. Panu Mieho joutui jättämään pelin kesken. Lukon riveistä Roni Sevänen kävi pukuhuoneessa, mutta palasi tositoimiin.

Vaikka tamperelaiset pysyivätkin numeroiden valossa vastustajansa kintereillä ei jäällä näyttänyt siltä, että Lukolla olisi sen suurempaa hätää. Hätä alkoi kuitenkin hiipiä puseroon, kun Eetu Päkkilä napautti maalin edustalta Miro Nallin syötöstä kavennuksen Lukon huonon puolustuspelaamisen ansiosta.

Lukko terästäytyi ajoissa

Ilves sai toisesta maalistaan huomattavan piristysruiskeen. Vyöryn seurauksena voi todeta, että ei kahta ilman kolmatta − Tuomas Salmela punnersi kiekon ohi Lehtisen ja tasoitti numerot 3−3:een.

Lukko ei kuitenkaan säikähtänyt tamperelaisvieraansa kolkutteluja, vaan Robin Press tarjosi hyökkäyspään aloitustilanteen jälkeen kiekon Aleksi Saarelalle, joka kiskaisi vastustamattomasti kiekon Mäkiniemen.

Tupsukorvat eivät saaneet enää takaa-ajajaksi uudemman kerran jouduttuaan kiriä käyntiin, vaan Lukko jyräsi paineen omaan hyökkäyspäätyynsä. Tasoituksen yritys ilman maalivahtia kesti puoli minuuttia, kun Pavol Skalický ratkaisi tyhjään maaliin lukemat 5−3:een.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo