HIFK:n duunariosasto käynnisti kevään punaisena − Kousan loukkaantuminen paha takaisku

Micke-Max Åsten iski kaksi osumaa.
HIFK esiintyi vakuuttavasti avausottelussaan Kärppiä vastaan. Joukkueen sankariksi nousi harvemmin maalirautojen väliin osuva Micke-Max Åsten.

Pudotuspelikeväänsä aloittanut HIFK oli hyvällä jalalla liikkeellä ja kukisti Kärpät puolivälierän avausottelussa lukemin 3−2 (1-0, 0-0, 2-1). Kotijoukkueen sankareiksi nousivat yhdestä hörpystä huolimatta vakuuttavan pelin pelannut Frans Tuohimaa sekä kaksi maalia tehnyt Micke-Max Åsten. Koko HIFK:n alempien ketjujen "duunariosasto" esiintyi ottelussa vakuuttavasti.

Pitkä pelitauko ei näkynyt avauserässä lainkaan HIFK:n pelaajien otteissa. Potku riitti hyvin etenkin hyökkäyspäässä, jossa kotijoukkue teki Kärppien pelinavauksen ahtaaksi ja vaikeaksi. Kärppien paikat jäivät vähiin ja hallinta onnistui harvakseltaan. Avausmaalin teki Teemu Tallberg suorahyökkäyksestä, jonka paluukiekossa HIFK-hyökkääjät olivat ahnaasti kiinni.

Toisessa erässä asetelmat tasoittuivat, kun Kärpät pääsi hiljalleen paremmin peliin mukaan. Laadukkaat maalipaikat eivät varsinaisesti kääntyneet Kärpille. Seuraavan maalin teki HIFK kolmannen erän puolella, kun Åsten iski Miro Väänäsen ja Juha Jääskän esityöstä kiekon verkon perukoille.

Kärpät ei luovuttanut. Kokeneiden konkarien ylivoimaviisikko kavensi alle kaksi minuutia myöhemmin, kun maalinedushässäkkä päästi viisikon oikealla sivustalla olleen Cody Kunykin laittamaan kiekon reppuun.

Kärpät haki tasoitusta ilman maalivahtia yli kahden minuutin verran. Tämä kostautui ensin Åstenin toisena maalina tyhjiin, mutta Ludwig Byström onnistui vielä yllättämään Tuohimaan kaukaa tulleella laukauksella. Tasoituksen hakuun jäi vielä 29 sekuntia, mutta kolmatta osumaa ei enää tullut. Tuohimaa torjui yhteensä 17 kertaa ja virkaveli Patrik Rybár 24. Pelit jatkuvat Helsingissä tiistaina.