Hakametsässä havaijikiekkoa − Heljangon nollapeli ja Vanhatalon ainokainen sinetöivät Tapparan voiton

LIIGA / Raportti
Maalintekijä Lassi Vanhatalo ja syöttäjä Maksim Matushkin juhlivat voittomaaliksi jäänyttä osumaa.
Kuva © Juuso Koro
Tappara ja KalPa eivät peruutelleet pudotuspeliavauksessa, vaan hyökkäsivät innokkaasti. Ylivoimapelaaminen sen sijaan jätti parantamisen varaa.

Tapparan ja KalPan pudotuspeliavaus ratkesi yhdellä osumalla, jonka viimeisteli pudotuspelidebytantti Lassi Vanhatalo jo ensimmäisessä erässä. Kotijoukkue tosin sai kiekon toistamiseenkin Eero Kilpeläisen selän taakse, mutta Charles Bertrandin osuma hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

− Aika paljon intoa molemmilla joukkueilla, joissain tilanteissa olisi tarvittu enemmän järkeä. Christian Heljanko torjui kaikki, iso kiitos hänelle, voittomaalin tekijä Vanhatalo analysoi C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.

Hyvästä viisikkopuolustuksesta tunnetut joukkueet pelasivatkin yllättävän avointa ja rohkeaa peliä. Heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen peli aaltoili vauhdikkaasti päädystä toiseen, mutta harhasyötöistä ja kiekonmenetyksistä huolimatta huippuvaaralliset maalipaikat jäivät vähiin.

Toisessa erässä viisikkopelaaminen molempien osalta tiivistyi selvästi, mutta KalPa pystyi paremmin hyödyntämään pidempää vaihtomatkaa ja loi useita pitkiä painostusjaksoja Tapparan päätyyn. Kotijoukkue kuitenkin puolusti uhrautuvasti ja esti laukaukset ykkössektorista. Kolmannessa erässä Tappara alkoi johtoasemassa jo varmistella, mutta lähti sähäkästi myös vastahyökkäyksiin.

Pelin voimakkaaseen aaltoiluun vaikutti osaltaan se, että molemmilla joukkueilla puolustajat nousivat hanakasti tukemaan hyökkäyksiä. Tapparalta erityisesti Maksim Matushkin ja Valtteri Kemiläinen sekä KalPan Kim Nousiainen ja Jesse Graham ansioituivat hyökkäyspelissä. Matushkin esimerkiksi alusti erinomaisella soolollaan tekopaikan, josta Vanhatalo ohjasi ottelun avausmaalin.

Parempaa hermokontrollia odotellessa

Vaikka molemmat joukkueet pelasivat aktiivista hyökkäyspeliä peruuttelun sijaan, ei ensimmäisessä puolivälierässä nähty yhteensä neljällä yrittämällä kummaltakaan edes kelvollista ylivoimaa − alivoimat tosin toimivat sitäkin paremmin. Sama pätee myös KalPan kiriin ilman maalivahtia, vaikka viimeisillä sekunneilla kiekko pyörikin vaarallisesti Heljangon maalilla.

Hermokontrolli noussee jatkossa yhdeksi ratkaisutekijäksi. Pudotuspelien hengen mukaisesti maalinedushässäköitä nähtiin useita, ja tunteita miteltiin muutenkin. Vaikka jäähyjä ei montaa vihelletty, valtaosa niistä tuli hyökkäyspäässä, mikä ei ole hyvä merkki. Tapparan Patrik Virta puolestaan otti hölmön keskialueen jäähyn, kun kolmatta erää oli jäljellä enää 15 sekuntia.

Kotijoukkue kuitenkin kesti KalPan vaisuksi jääneen kirin ja otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Puolivälieräsarja jatkuu heti tiistaina Hakametsässä.

− Alkuhuuma on luisteltu, tarkempaa peliä odotan. Energiaa riittää hyvin, Vanhatalo lupaili toisen ottelun varalle C Moren haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo