Pelicansin kapteeni Hannes Björninen siirsi omakätisesti sarjan takaisin Turkuun − Pudotuspeleihin tullut sääntömuutos pelasti Waltteri Merelän ulosajolta

Tommi Niemelän luotsaama ryhmä osoitti sitkeyttä viemällä sarjan viidenteen otteluun.
Pelicans ja TPS tarjosivat hienon näytelmän Lahden perjantai-illassa, josta ei tunteita ja tapahtumia puuttunut. Tasainen sarja saa ansaitsemansa päätöksen, kun Pelicansin voiton myötä sarja siirtyy vielä kertaalleen Turkuun, jossa nähdään ratkaiseva ottelu.

Sarja oli katkolla perjantaina Lahdessa ja tiivis ottelurupeama näkyi pelillisissä asioissa. TPS ei avauserässä lähtenyt paineistamaan totutulla tavalla vaan vetäytyi herkemmin keskialueelle ohjauspeliin. Tämä avasi Pelicansille sauman avata peliä laadukkaammin, mikä on ollut joukkueelle iso ongelma TPS:ää vastaan. Tätä kautta lahtelaiset pääsivät paremmin hyökäyspeliinsä kiinni.

TPS laittoi kuitenkin jo muutaman minuutin pelin jälkeen Pelicansin ahtaalle, kun kovaa fyysistä peliä pudotuspeleissä tarjoillut Aleksi Anttalainen tälläsi komean viivalaukauksen siirretyn rangaistuksen aikana antaen turkulaisille ottelun avausmaalin.

Maalin siivittämänä TPS sai energiaa omaan pelaamiseensa, mutta maalista toivuttuaan Pelicans pääsi nopeasti takaisin peliinsä kiinni.

Reilun seitsemän peliminuutin jälkeen Pelicans pääsi koittamaan ylivoimalla, mutta TPS:n alivoimanelikko puolusti hyvin keskustaa eikä Pelicans päässyt ykkössektoriin. Ylivoiman jälkeen Tommi Niemelä tiivisti peluutusta ja laittoi kapteeni Hannes Björnisen kipparoimaa ketjua jatkuvasti kentälle.

Lahtelaisten ykkösketjun ansiosta turkoosinutut saivat pelistä otetta ja myös muita ketjuja pelaamaan paremmin.

Avauserä sujui lopulta tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet saivat luotua pitkiä hyökkäysalueen hyökkäyspelejä. Silmiinpistävä ero joukkueiden pelaamisessa oli kuitenkin se, että lähes poikkeuksetta kamppailutilanteista nimenomaan TPS oli se, joka tuli voittajana näistä ulos.

Toinen erä lähti tasaisesti liikkeelle, mutta lahtelaisten ykkösketju näytti vahvaa taistelutahtoa ja osaamistaan tekemällä kaksi maalia lyhyen ajan sisään, kun toista erää oli pelattu viitisen minuuttia.

Molemmista maaleista vastannut Björninen lapioi ensimmäisen maalin Andrei Karejevin nenän edestä oltuaan jo selällään ja toinen maali syntyi heti seuraavasta vaihdosta, kun Casimir Jurgens löysi täysin vapaana olleen Björnisen turkulaisten maalinedustalta.

Pikamaalien jälkeen TPS:n peli oli sekaisin ja hetkeä myöhemmin Matias Rajaniemi vei Pelicansin jo 3–1-johtoon helpohkosti Karejevin selän taakse livahtaneen laukauksen myötä.

Toisessä erässä nähtiin tilanne, missä Pelicans-hyökkääjä Waltteri Merelä töytäisi Lauri Pajuniemen nurin, kun tämä oli menossa vaihtoaitioon. Merelälle tuomittiin tästä viiden minuutin rangaistus estämisestä, mutta pudotuspeleihin tullut sääntöuudistus antoi tuomareille mahdollisuuden tarkastaa tilanne videolta. Lopulta Merelä selvisi kahden minuutin jäähyllä.

Lopulta toinen erä jäi hyvin Pelicans-merkkiseksi, kun Filip Chlapik viimeisteli Pelicansin 4–1-maalin ylivoimalla. TPS:n toisen erän jäähyily maksoi niin peliotetta kuin myös maalin omiin.

Kolmas erä alkoi turkulaisten ylivoimalla, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Hetkeä myöhemmin TPS pääsi kuitenkin koittamaan uudestaan maalintekoa ylivoimalla ja jäähyn loputtua TPS sai lapioitua kavennusmaalin Pelicans-vahti Patrik Bartošákin selän taakse.

Peli soljui tasaisesti eteenpäin ja noin kahdeksan peliminuutin kohdalla kolmannessa erässä Karejev otti kolme huipputorjuntaa peräkkäin ja piti TPS:n pelissä mukana.

TPS:n takaa-ajo ei lopulta tuottanut turkulaisittain toivottua tulosta, vaikka maalipaikkoja tasoihin tulemiseen kyllä oli.

Hannes Björninen viimeisteli vielä ottelun viimeistelemällä hattutempun tyhjään maaliin. Björninen on Pelicans-pudotuspelihistorian kolmas hattutempun tehnyt pelaaja ja ensimmäinen hyökkääjä, joka kyseiseen temppuun on pystynyt. Björninen liittyi Jani Forsströmin sekä Jan Latvalan seuraan.

Viimeisiltä minuuteilta ei kuitenkaan tapahtumia puuttunut, vaikka ottelu olikin jo ratkennut. Ensin Pelicans-vahti Bartošák lähti vielä isoista ovista ulos korkeasta mailasta, kun hän heilui mailan kanssa ja osui Markus Nurmea kypärään. Osuma ei ollut luja, mutta rike joka tapauksessa.

Maalin suulle luistellut Jasper Patrikainen joutui vielä antautumaan kertaalleen alivoimalla ja loppulukemiksi muodostui 5–3 Pelicansin hyväksi. Tapahtumarikkaan sarjan ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina Turussa.