TPS käänsi jäähyjen sävyttämän kolmannen pelin itselleen − lahtelaisilla pakkovoiton paikka perjantaina

LIIGA / Raportti
TPS on voiton päässä välieristä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Pelicansin ja TPS:n kolmannessa puolivälieräkamppailussa nähtiin tiukka ja runsaasti jäähyjä sisältänyt mittelö, jonka turkulaiset väänsivät itselleen maalin erolla. Perjantaina TPS pääsee yrittämään sarjan katkaisua.

Hyvää kiekkoviihdettä aiemmissa peleissä tarjonnut sarja tarjosi samaa herkkua kolmannessakin kohtaamisessa, mutta lukuisien jäähyjen myötä peli oli ajoittain varsin rikkonaista. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, mutta TPS oli paremmalla pelipäällä.

Avauserä miteltiin tasaisissa merkeissä, joskin TPS hieman enemmän peliä hallitsikin. Molemmat saivat kaksi mahdollisuutta maalintekoon ylivoimalla, mutta vain TPS onnistui toisella tilaisuudellaan, kun Markus Nurmi onnistui sutimaan paluukiekon verkkoon Pelicansin epäonnistuneen purun jälkeen. Maalia tutkittiin vielä videolta, kun Pelicans haastoi osuman Mikael Pyyhtiän häärittyä maalialueella, mutta tilanteessa ei ollut mitään sääntöjenvastaista ja maali pysyi taululla.

Pelicansin tasoitusmaali puolestaan oli tyylikäs suoritus hieman kritisoidulta puolustaja Veeti Vainiolta, kun tämä pujotteli näyttävällä suorituksella keskialueelta kiekon kanssa ohi kolmen turkulaisen. Pujottelun jälkeen Vainio olikin jo nokikkain Andrei Karejevin kanssa ja puolustaja viimeisteli varmasti.

Toinen erä jatkoi jäähyjen kyllästämää teemaa, sillä Pelicans otti kaksi ja TPS kolme kahden minuutin rangaistusta. Pelicansin ylivoima onnistui erän ensimmäisellä yrityksellään ja Rudolf Červený napautti lahtelaiset ensi kertaa ottelussa johtoon laukomalla tutulta paikaltaan maalin edustalta.

Johtoasema kesti hieman vajaat kuusi minuuttia, kunnes TPS:n ylivoima laittoi pelin tasoihin, kun Josh Kestnerin laukaus upposi Patrik Bartošákin selän taakse. Ilman maskia verkkoon uponnut laukaus jätti jossiteltavaa, olisiko se ollut otettavissa. Tämä oli pääteltävissä myös Bartošákin reaktiosta maalin jälkeen.

Ratkaisumaali nähtiin ajassa 51.12, kun nuori TPS-puolustaja Eemil Viro pääsi lämäämään ruuhkan takaa kiekon verkkoon. Lahtelaiset eivät tämän jälkeen tahtoneet isompia vaaranpaikkoja saada aikaan tasoituksen tekoon, mutta todellinen etsikkoaika koitti reilut neljä minuuttia ennen loppua.

Antisankarin roolia oli tarjolla maalintekijä Virolle, kun tämä otti rangaistuksen korkeasta mailasta ja päästi Pelicansin ylivoimalle. Kotijoukkue ei enää ylivoimatulosta saanut aikaan, vaikka pari tonttia olikin. Loppukiri jäi vajaaksi ja sarja on perjantaina katkolla Turun Palloseuralle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo