Vahva HIFK haki heti ryöstön Raumalta

LIIGA / Raportti
Vesalainen osui tyhjiin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Lukko ja HIFK aloittivat pudotuspelitaipaleensa Raumalla. Äijänsuon lähes täyteen ostanut yleisö todisti HIFK:n voittavan ottelun lukemin 4–1.

Lähes täyteen pakatulla Äijänsuolla todistettiin kahden tähtirykelmän vastakkainen pudotuspeliavaus, kun runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Lukko sai vastaansa kuudenneksi sijoittuneen HIFK:n. Joukkueet saapuivat isojen valojen välkkyessä jäälle, Maamme-laulu laulettiin, ja ottelu oli valmiina alkamaan.

Ottelu alkoi Lukon kiekonhallinnalla. Ottelun ensikohahdus tapahtui, kun HIFK:n Kristian Vesalainen oli pääsemässä läpiajoon ja astui kiekon päälle. Tuomari antoi aluksi jäähyn, mutta hylkäsi tilanteen nähtyään sen uudelleen.

Ensimmäinen oikea jäähy tuli erän puolivälissä, kun Lukon Henri Ikonen kampitti HIFK:n Sebastian Dykin ja vieraat pääsivät ylivoimalle. HIFK meni johtoon ylivoimalla, kun Roni Hirvosen laukaus osui tolppaan, josta se kimposi Artjom Zagidulinin jalkaan ja sisään.

Lukko ei jäänyt keräilemään, vaan vei kiekon toiseen päätyyn, jossa Antti Saarela kiersi kulmasta keskustaan ja huudatti Äijänsuon katsomoa.

Jäähyaition luukku avattiin seuraavaksi Lukon Samuli Piipposelle laidan lähellä tapahtuneesta taklauksesta. Videot katsottiin, ja Piipponen lähti isoista ovista, syynä päähän kohdistunut taklaus. HIFK pääsi viiden minuutin taatulle ylivoimalle. Lukko hoiti erän lopun kunnialla, ja erätauolle mentiin tasalukemissa. Erikoistilannetta jäi jäljelle 1.37.

HIFK siirtyi kuskin paikalle

Toinen erä alkoi HIFK:n ylivoimalla, jonka Lukko onnistui selvittämään. HIFK jatkoi tasaviisikoin pyöritystä ja kävi maaliviivalla saakka, mutta Matthew Abt astui Lukon pelastavaksi enkeliksi.

HIFK jatkoi vahvaa otettaan ja Abtinkaan uroteot eivät enää riittäneet seuraavassa tilanteessa, kun Iiro Pakarinen sai lapansa vapaaksi maalin edessä ja pakotti rannelauksensa läpi Zagidulinin.

HIFK meni pian 3–1-johtoon Hirvosen kopioidessa Lukon ensimmäistä maalia. Hirvonen punnersi maalin takaa kulmasta esiin ja painoi kiekon ohi Zagidulinin. Nämä olivat myös taukolukemat toisen erän jättäessä Lukolle vuoren kiivettäväksi.

HIFK löi naulan arkkuun

Kolmas erä lähti käyntiin Lukon hallinnalla, mutta HIFK-maalivahti Roope Taponen piti vieraat johdossa Lukon yrityksistä huolimatta. Lukon painostus tuotti tulosta ylivoiman muodossa, kun Ilari Melart lähetettiin aitioon kiinnipitämisestä. HIFK selvitti Lukon ylivoiman.

HIFK sai erän puolivälin jälkeen rangaistuslaukauksen, jota ampumaan lähti Vesalainen. Hän haki niin kutsuttua forsbergia eli kämmeneltä rystylle ja jättöuitto takakulmaan, mutta Zagidulin veti pidemmän korren.

Rikkonainen kolmas erä jatkui Lukon päästessä ylivoimalle. Christian Kåsastul lähti istumaan huitomisesta. Lukko otti ylivoimalle maalivahdin pois ja kuudennen kenttäpelaajan, mutta HIFK hoiti kahden miehen alivoiman.

Lukko otti aikalisän ajassa 56.26 ja jatkoi ottelua ilman maalivahtia. Se sai luotua hyvää painetta, mutta HIFK kesti ja Vesalainen sai kuljetettua kiekon pois omalta alueeltaan. Maali oli tyhjillään ja Vesalainen ei erehtynyt. Zagidulin palasi maalilleen, ja loppulukemiksi jäi HIFK:n voitto 4−1.

Ottelusarja jatkuu Helsingissä maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo