Iiro Pakarinen nousi jatkoerässä HIFK:n sankariksi − Ilari Melartin ulosajo puhutti

LIIGA / Raportti
Iiro Pakarinen oli helsinkiläisten suuri sankari.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

HIFK nappasi maanantaina 1−0-jatkoerävoiton Rauman Lukosta. Ottelun ainokaisen iski ajassa 65.58 HIFK-laituri Iiro Pakarinen. Helsinkiläiset siirtyivät ottelusarjassa 2−0-johtoon.

Puolivälieräsarjan toinen osaottelu oli todella tasainen. HIFK onnistui avausottelua paremmin hyökkäyspelissään. Lukko tuskailee tällä hetkellä maalinteko-ongelmien kanssa. Lukko on tehnyt viimeisessä seitsemässä ottelussa kuusi maalia.

Ottelun avauserä oli kokonaisuudessaan vauhdikas ja todella fyysinen. Lukko aloitti ottelun vahvasti, mutta Josh Kestnerin tolppalaukausta lähemmäs ei vierailija päässyt. HIFK aloitti tunnustellen, mutta mitä pidemmälle erä eteni, sitä enemmän punapaidat saivat kovalla paineella tilanteita Lukko-maalille. Isäntien paras tilaisuus osui Julius Nättiselle, mutta maalitykin yritys pysähtyi maalirautoihin.

Fyysisestä pelityylistään tunnettu voimalaituri Pakarinen taklasi kovaa Kestneriä avauserän loppupuolella. Jenkkihyökkääjä palasi kuitenkin kaukaloon.

Tehotonta viimeistelyä − Melartin päässä pimeni

Toisessa erässä HIFK jatkoi hallitsevana osapuolena, mutta molempien joukkueiden kehno viimeistely ei avannut ottelun maalihanoja. Lukon Artem Zagidulin ja HIFK:n Roope Taponen torjuivat toinen toistaan näyttävämpiä koppeja. Maalivahdit saivat jakaa kiitosta myös kenttäpelaajille, sillä niin monta komeaa blokkia pelaajat suorittivat. Erityiskehut puolustuspelaamisesta on annettava Lukon Niclas Almarille.

Erätaukosummerin soidessa tapahtui jotain odottamatonta. HIFK-kolossi Ilari Melart veti huolimattomasti poikittaisella mailalla Lukko-taituri Anrei Hakulista. Tuomarit menivät katsomaan tilanteen videolta ja lopulta Melart heitettiin suihkuun. Suurella todennäköisyydellä tilanne etenee kurinpidon käsiteltäväksi.

Kehnoa ylivoimaa − HIFK menetti avainpuolustajiaan

Lukko pääsi pelaamaan päätöserän ensimmäiset viisi minuuttia ylivoimalla. Pakkopeli oli todella hidasta ja mielikuvituksetonta, joten ottelun avausosumaa sai edelleen odottaa itseään.

HIFK koki menetyksen, kun ruotsalaispelaaja Victor Berglund loukkaantui yhteentörmäyksessä oman pelaajan kanssa. Kovasta yrityksestä huolimatta varsinaisella peliajalla ei maaleja nähty, joten edessä oli piinallinen jatkoaika.

Jatkoerässä Lukko pääsi yrittämään ylivoimalla, mutta huono viimeistely ja tuuri estivät maaliaikeet. Lopulta Pakarinen iski ottelun ratkaisun jatkoerässä ja nousi ottelun sankariksi.

Ottelusarjan kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Raumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo