Otto Paajanen runnoi HIFK:n välieriin jatkoerässä – Lukon kahden maalin johto suli viime hetkillä

LIIGA / Raportti
Eetu Koivistoinen alusti HIFK:n kavennusmaalin ja iski itse tasoitusmaalin ajassa 58.29.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Lukko ei onnistunut historiallisessa nousuyrityksessä, vaan HIFK katkaisi puolivälieräsarjan kotonaan maalein 3–2. Jatkoerässä sankariksi nousi Otto Paajanen, joka runnoi kiekon ruuhkasta sisään.

Lukko joutui tekemään useita muutoksia kokoonpanoonsa, kun Sebastian Revon poissaolo ilmoitettiin vain puoli tuntia ennen ottelun alkua. Ottelun ratkaisu haettiin jatkoerästä, jossa Otto Paajanen nousi ottelun sankariksi. Ratkaisumaalia tarkistettiin videolta, eivätkä raumalaiset sulattaneet tuomiota.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, ja Antti Saarelalla oli loistopaikka viedä vierasjoukkue johtoon toisella peliminuutilla. Vähintään yhtä hyvä paikka oli kaksikolla Kristian VesalainenSebastian Dyk kaksikko päästessä ylivoimahyökkäykseen. Edessä oli tyhjä maali, mutta Tarmo Reunanen sai mailallaan nepattua kiekon Dykin mailan ylitse.

Erä oli tunnusteleva etenkin kotijoukkueen osalta. Toisaalta Lukonkin pieni huolimattomuus näkyi kahtena hyökkäysalueen rangaistuksena. Kumpikaan joukkue ei päässyt ylivoimalla rankaisemaan, vaikka Lukko pelasi kahden miehen ylivoimaa. Kokonaiskuvassa Lukko oli hieman niskan päällä vieden maaliodottaman 1,8–0,29.

Josh Kestnerille ja Lukolle helpottava ylivoimamaali

Lukko jatkoi toisessa erässä siitä, mihin se ensimmäisessä jäi. Roope Taponen otti HIFK-maalilla tärkeitä torjuntoja ja HIFK pelasi tylsytti Lukon ylivoiman, mutta vierasjoukkue karvasi ahkerasti ja pääsi ensimmäisenä irtokiekkoihin. 

Lukolla oli etsikkoaikansa ylivoimalla, kun Miro Väänänen sai ulosajon lyötyään poikittaisella mailalla Linus Nymania. Alivoimalla Eetu Koivistoinen pääsi ensin läpiajoon, mutta lopulta Lukon sarjan toinen ylivoimamaali syntyi Josh Kestnerin lavasta.

Loput ylivoimasta kuihtui Julius Mattilan jäähyyn, mutta erätauolle siirryttiin Lukon 1–0-vierasjohdossa.Ensimmäisen erän tapaan HIFK pelasi vahvan erän viimeisen minuutin, ja Christian Kåsastul sekä Julius Nättinen pääsivät vielä laukomaan kohti Zagidulinia.

Kotijoukkue ei päässyt kunnolla pelin päälle vielä toisessakaan erässä, vaan hyökkäyspeli nojasi pääosin yksittäisiin vastahyökkäyksiin ja hyviin vaihtoihin. Lukko otti toisessa erässä kiekonhallinnan itselleen ja laukoi selkeästi ahkerammin.

Eetu Koivistoinen katkaisi maalittoman putkensa makeassa paikassa

Kolmannen kaksikymppisen ensimmäiset minuutit tarjosivat tapahtumia molemmissa päissä. Koivistoinen pääsi ensin yrittämään maalintekoa aivan maalin edestä, mutta 13 ottelun maaliton putki ei päättynyt. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Niklas Ylitalo kolisutti laukauksellaan tolppaa.

HIFK:n aiemmin hyvin pyörinyt ylivoima otti ison kolhun, kun Otto Somppi luisteli keskeltä läpi, vastaanotti Jere Karjalaisen syötön ja laukoi vieraat 2–0-johtoon alivoimalla. Maalin jälkeen kotijoukkue pyrki viemään kiekkoa nopeasti hyökkäysalueelle, mutta Lukko puolusti tiiviisti aluettaan.

Vierasjoukkue pysäytti hyökkäyspelinsä lähes kokonaan, kun tavoitteena oli olla ottamatta riskejä ja keskittyä mahdollisiin nopeisiin vastahyökkäyksiin. Lukko katkaisi useamman HIFK:n hyökkäysyrityksen jo keskialueella ja pääsi useamman ketjun voimin yrittämään kolmannen maalin tekoa.

Kotijoukkueelle tarjottiin tilaisuus kavennusmaaliin ylivoimalla, ja Ilari Melart pääsikin kirjauttamaan itselleen maalin ajassa 56.52. Maalin jälkeen joukkue oli flow-tilassa, ja koko halli räjähti Koivistoisen tasoittaessa ottelun vain puolitoista minuuttia myöhemmin.

Jo kolmannen kerran Helsingissä edettiin jatkoerään, kun varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 2–2. Lukolla oli heti ensihetkillä muutama maalipaikka, mutta Taponen nappasi kiekot. Kumpikaan ei saanut kunnolla kiekonhallintaa itselleen ennen kuin HIFK pyöritti peliä useamman minuutin ajan hyökkäysalueella.

Zagidulin otti pitkän pyöritysjakson aikana monta tärkeää torjuntaa, mutta Paajasen yrityksen eteen hän ei enää ennättänyt. HIFK:n voittomaalia tarkastettiin pitkään videolta, mutta lopulta maali hyväksyttiin, sillä Zagidulinia esti oma pelaaja, eikä kiekko ollut venäläisvahdin hallussa.

HIFK etenee jatkoon voitoin 4–2 ja kohtaa välierissä Tapparan. Ensimmäinen osaottelu pelataan Helsingissä perjantaina Nokia-areenan muiden tapahtumien vuoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo