Sebastian Repo jatkaa sarjaa Helsingissä luottavaisin mielin − "Pudotuspelikiekko ei ole ydinfysiikkaa"

LIIGA / Haastattelu
Sebastian Repo luottaa omiinsa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lukko ja HIFK aloittivat pudotuspelinsä Raumalla. Lukon hyökkääjä Sebastian Repo keskusteli ottelun jälkeen pelistä, sekä klassisista pudotuspelikliseistä.

Lukko ja HIFK kohtasivat Äijänsuolla, vieraiden voittaen ottelun 4–1. Lukon hyökkääjä Sebastian Repo oli tyytyväinen päästessään pelaamaan pudotuspelejä.

− Pelaaminen tuntui kivalta, nämä on kauden hienoimpia pelejä ja näihin varmasti jokainen syttyy. Näitä varten treenataan, näistä unelmoidaan ja toivottavasti mennään päätyyn saakka. Siitähän tässä on kyse.

− Hyvät fiilikset on ollut kopissa, ollaan treenattu hyvin ja käytetty aika hyväksi. Tänäänkin aloitettiin hyvin, se pitää saada kestämään 60 minuuttia.

Liigan tuomarien linjanvedot ovat herättäneet paljon keskustelua pudotuspelien aikana. Lukon ja HIFK:n ottelussa nähtiin yksi puhuttava tilanne, kun Samuli Piipponen sai ulosajon ottelun ensimmäisessä erässä.

− Ei ole paikkani kommentoida Piipposen jäähyä, paremmin näkee videolta ja viisaammat osaa kommentoida. On selvää, että pudotuspeleissä saa sekä antaa että ottaa taklauksia kovempaa, tänäänkin sai mielestäni pelata aika kovaa.

− Antaa muiden tehdä päätökset, mielestäni oli kauttaaltaan hyvä linja.

Sarja jatkuu Helsingissä maanantaina. Repo luottaa Lukon oman pelikirjan kantavan heidät luvattuun maahan.

− Oma energinen ja aktiivinen pelaaminen tulee olemaan avainroolissa, tänäänkin aloitettiin hyvin ja oltiin sen aikaa pelin päällä. Se lähtee omasta pelaamisesta, pudotuspelikiekko ei ole ydinfysiikkaa. Pitää kamppailla ja pelata kovaa maalin edustalla, siellä ne pelit ratkaistaan.

Pudotuspelien kliseet

Liigan Instagram-tilillä haastateltiin muutamien joukkueiden kapteeneja heidän lempipudotuspelikliseistään, Repo antaa kommenttinsa lausahduksien paikkaansapitävyyteen.

Ovatko pudotuspelit oma maailmansa?

− Samaa mieltä, Kliseitä on paljon. Laita kiekkoa maalille, niin hyviä asioita tapahtuu.

Onko Lukko edennyt yksi päivä kerrallaan?

− Hetkessä pitää elää, turha katsoa hirveästi seuraavaa vaihtoa edemmälle. Nämä ovat pitkiä sarjoja, keskitytään seuraavaan vaihtoon ja tehdään hommia hyvin.

Kolmas ja viimeinen pominta videosta, pienet asiat, ratkaisevatko?

− Juuri näin, tämä on pienten marginaalien peli, virnuilee Repo.

» Lähetä palautetta toimitukselle