Tšekkiläinen muuri ja yksi uinahdus katkaisivat Jukurien loistavan kauden − Nick Malík torjui kaiken mahdollisen ja mahdollisti KooKoon jatkopaikan

LIIGA / Raportti
KooKoon maalilta ei löytynyt kiekonmentäviä aukkoja.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
KooKoo nujersi KooKoon sinnikkään puolustamisen ja loistavan maalivahtinsa ansiosta. Kouvolalaisten kausi jatkuu välierissä.

Tasainen ja loppuun asti arvaamaton puolivälierä sarjan Jukurien ja KooKoon välillä päättyi keskiviikkona sarjan seitsemänteen otteluun. Ottelu oli −kuten moni sarjan muistakin otteluista− tiukka kamppailu, jossa ratkaisu nähtiin vasta loppuhetkillä.

Kuudennen ottelun vieraskaukalossa voittanut Jukurit oli ottelussa erinomaisessa vireessä ja valmis ottamaan paikkansa välierissä. Tästä huolimatta ottelu alkoi ja loppui vierasjoukkueen kontrollissa.

Miltei heti ottelun alussa KooKoo pääsi yrittämään avausmaalin tekoa ylivoimalla. Vieraiden räväkän alun jälkeen kotijoukkue pääsi paremmin pelin päälle. Tähän auttoi myös vieraiden kaksi rangaistusta. Erikoistilanteista huolimatta jännitysnäytelmässä ei nähty alkuhetkillä maaleja.

Kotijoukkue löysi koneestaan entistä enemmän kierroksia toisessa erässä. Paine KooKoon päädyssä kasvoi minuutti minuutilta, mutta ottelussa oli lopulta yksi hahmo yli kaiken. KooKoon 19-vuotias Nick Malík oli ottelussa kuin elävä muuri, joka ei nöyrtynyt kertaakaan.

Nollapeli sarjan seitsemännessä ottelussa vieraskaukalossa on huima suoritus, eivätkä Jukurien hyökkääjät saa tänä yönä nukuttua miettiessään menetettyjä maalipaikkoja.

Uinahdus paljasti mikkeliläisten pappin

Sitkeä vierasjoukkue näytti lopulta jälleen betoninkovan luonteensa. KooKoon ailahtelevaisen kauden aikana on nähty niin nousuja ja laskuja, mutta joukkue vaikuttaisi olevan parhaimmillaan kreivin aikaan.

KooKoo tuli ratkaisevaan erään kiitettävällä tarmolla ja täynnä uskoa. Erän alussa joukkue saikin luotua muutaman pidemmän hyökkäyksen sekä maalipaikan. Ottelun virta sai sen myötä aivan uuden vivahteen, sillä KooKoo näytti jälleen uhkalta kotijoukkueen todennäköiseltä vaikuttavalle voitolle.

Sinnikäs vierasjoukkue sai lopulta syytä juhlaan, kun KooKoo hyödynsi Jukurien harvinaisen nukahduksen omalla aluellaan. Teemu Rautiainen voitti päätypelin hyökkäysalueella ja pelasi kiekon viivyttelemättä maalin edustalle liikkuneelle Kasperi Ojantakaselle.

Ojantakanen sai laukoa kiekon vapaasti ylänurkkaan, eikä kotijoukkueen maalivahdilla Karolus Kaarlehdolla ollut sanan sijaa maaliyrityksen torjunnassa. Yllättäen viime otteluun maalille laitettu Kaarlehto oli ottelun aikana paikoin vailla töitä, mutta selvisi kuitenkin kunnialla 23 torjunnallaan illan haasteesta.

Ottelun loppuhetket menivät KooKoon puolustaessa tiiviisti omaa aluettaan. Jukurit yritti kerta toisensa jälkeen, mutta kunnollista saumaa maalintekoon ei juuri ollut. Kotijoukkueen lannistumaton yrittäminen näytti pitkälti vieraiden puolustusmuuriin puskemiselta.

KooKoo jatkaa tuloksen myötä Liigan välieriin haastamaan Tapparaa. Jukurien loistava kausi sen sijaan päättyi maalittomaan otteluun kotikaukalossaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo