Kokemus ratkaisi − Jormakka toi Jukurit ottelusarjassa tasoihin

LIIGA / Raportti
Jukurit juhli voittoa jatkoerässä.
Jukurit tuli tasoihin puolivälieräsarjan neljännessä ottelussa. Suureksi sankariksi nousi Pekka Jormakka, jonka rannelaukaus ohitti Oskari Setäsen, kun jatkoerää oli pelattu 3.48. Näin Jukureille kirjattiin Kouvolasta 3−2-vierasvoitto.

Pekka Jormakka nousi kulmasta kiekon kanssa b-pisteen sisäkaarelle ja ampui Oskari Setäsen jalkojen välistä ratkaisumaalin. Voitto oli Jukureille toinen peräkkäinen ja sarja on nyt tasan 2−2.

− Tuntuu ihan hyvältä. Sarja on tasoissa. Huominen tulee nopeasti, joten ei tässä voi jäädä tuulettamaan, Jormakka totesi C Moren haastattelussa.

Jormakan mielestä Jukureille jäi parannettavaa, ja KooKoo nosti tasoaan edellisestä kohtaamisesta, jossa lukemat olivat vain 1−0, mutta laukaukset kohti maalia murskaavasti 38−16.

− KooKoo paransi kolmannesta pelistä, emmekä me saaneet samanlaista draivia päälle. Meidän pitää parantaa huomattavasti, että saadaan kolmas kiinnitys, Jormakka jatkoi C Morella.

KooKoo paransi erien kestäessä

Jukurit siirtyi johtoon pelin viidennellä minuutilla. Jo vuosia hyvänä aloittajana tunnettu Jarkko Immonen vei taiston Aleksi Ainalia vastaan, ja Šimon Stránský laukoi haltuunoton jälkeen kiekon maaliin.

Jukurit piti peliä vahvasti hallussaan pelin alussa, mutta puolivälin tuntumassa KooKookin sai painostusjaksoja aikaiseksi. Ne menivät kuitenkin pitkälti kulmassa pyörimiseksi.

Edellisessä ottelussa kesken kaiken suihkuun komennettu Aatu Räty riisti kiekon Juho Rautaselta ja pääsi nokikkain Setäsen kanssa, mutta kevään ensimmäistä pudotuspeliotteluaan pelannut maalivahti pysäytti Rädyn.

Jukurit sai erän viime hetkillä hyvän pyörityksen ylivoimalla. Sen päätyttyä rangaistusaitiosta vapautunut Joose Antonen karkasi läpiajoon, jossa Immonen rikkoi häntä. Tuomittua rangaistuslaukausta asettui ampumaan Radek Koblížek, mutta Oskari Salminen torjui yrityksen kilvellään.

Myös toinen erä alkoi Jukurien komennossa, mutta KooKoo onnistui tekemään reagointeja erän kuluessa. Heikki Liedes pelasi takatolpalle Kasperi Ojantakaselle, mutta Salminen esitti illan komeimman torjuntansa. Noin minuuttia myöhemmin KooKoo kuitenkin onnistui, kun Ville Meskanen laukoi Kim Strömbergin maalin takaa antamasta syötöstä tasoituksen.

Erä näytti jo päättyvät tasalukemissa, kunnes viime sekunneilla Stanislav Garejev laukoi viivasta ja Petrus Palmu ohjasi laukauksen sisään. Osumaa lähdettiin vielä tarkistamaan sen varalta, että se olisi syntynyt yliajalla, mutta tarkastus osoitti, että kellossa oli kaksi sekuntia jäljellä.

KooKoo nousi tasoihin − ja pettyi jatkoerässä

Kolmannessa erässä KooKoo hallitsi kiekollista peliä, mutta samalla Jukurit puolusti järkevästi ja jäähyittä, eikä kotijoukkueella ollut kovinkaan hyviä maalitilanteita. Kolmisen minuuttia ennen loppua Jukurit teki kuitenkin vaihtovirheen. Joukkue lähti kokonaisuudessaan liian hätäisesti vaihtoon, kun edellisessä vaihdossa mikkeliläisryhmä oli vetänyt pitkän kiekon.

Teemu Engberg tuli vauhdilla ja sutaisi rystyltä, ja kiekko lirui Salmisen alta maaliin. Tilanne tarkistettiin videolta, mutta osumassa ei ollut mitään epäselvyyttä.

Jatkoerän ensimmäinen huippupaikka avautui Ojantakaselle Engbergin vanhanaikaisyrityksen jälkeen. Salminen kuitenkin venytti eteen. Vain nelisenkymmentä sekuntia myöhemmin peli oli ohi, kun Jormakka onnistui kentän toisessa päässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo