Jukurit venytti voitollaan ottelusarjan seitsemänteen peliin − Olli Jokisen maalivahtivalinta onnistui täydellisesti

LIIGA / Raportti
Jukurit pystyi venyttämään 2−1 voitollaan ottelusarjan seitsemänteen otteluun. Olli Jokisen rohkea maalivahdinvaihdos onnistui, kun Karolus Kaarlehto torjui erinomaisesti mikkeliläisten maalilla.

KooKoolla oli illan ottelussa mahdollisuus varmistaa seurahistoriansa ensimmäisen välieräpaikan. Jukurit puolestaan lähti otteluun pakkovoiton edessä, jotta se voisi venyttää sarjan seitsemänteen peliin Mikkeliin.

Jukurit sai hyvän lähdön elintärkeään otteluun. Vierasjoukkue hallitsi varsinkin ensimmäistä viittä minuuttia, mutta keinoja Nick Malíkin ohittamiseen mikkeliläiset eivät vielä kamppailun avauserässä löytäneet.

KooKoo sai paremmin pelistään kiinni erän edetessä, ja sai painettua hyökkäyksiä myös Jukureiden päätyyn. Kotijoukkueen erinomainen vaihe pelissä päättyi kuitenkin tylysti, kun kultakypärää kantava Joose Antonen otti huolimattoman jäähyn hyökkäyspäädyssä.

Jukureiden ylivoima oli päässyt ennen illan ottelua pelaamaan 14 kertaa, joissa se oli kahdesti onnistunut saamaan kiekon KooKoon maaliin. Ottelun ensimmäinen ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt mikkeliläisillä missään vaiheessa kunnolla pyörimään, ja kotijoukkueella ei ollut vaikeuksia sitä selvittää.

Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen teki kovan ratkaisun valitessaan maaliin Karolus Kaarlehdon, joka ehti pelata mikkeliläisten maalilla neljä ottelua runkosarjassa. Ensimmäisessä erässä Jukurit-vahti esitti varmoja otteita, ja torjuntoja kertyi ainoastaan kuusi.

Vain maalit puuttuvat Kouvolassa

Toisen erän alkuun saatiin pari hyvää maalipaikkaa. Ensiksi Jukureiden kokeneella hyökkääjällä Jarkko Immosella oli paikka siirtää mikkeliläiset johtoon, mutta kiekko painui niukasti ohi Malíkin vartioiman maalin. KooKoon puolelta Heikki Liedeksellä oli kaksi mahdollisuutta avata maalitilit, mutta Kaarlehto nappasi tärkeät torjunnat vieraiden maalilla.

Erän puolivälissä jäähyaition ovet aukesivat ensimmäistä kertaa myös Jukureiden osalta, kun hyökkääjä Patrik Puistola otti kiinnipitämisestä kahden minuutin rangaistuksen, mutta myös kouvolalaisten ensimmäinen ja ainoa mahdollisuus ylivoimalla jäi tuloksettomaksi.

Myös toinen erä oli vielä Kouvolassa maaliton. KooKoo oli maaliodottamassa selkeästi vierasjoukkuetta edellä, kun se kirjattiin kotijoukkueen eduksi lukemin 1,81-0,79, mutta tulostaululla tämä ei kuitenkaan näkynyt. Kouvolalaiset olivat myös kiekonhallinnassa edellä Jukureita toisessa erässä.

Jukurit siirsi ottelusarjan ratkaisun Mikkeliin

KooKoo painosti varsinkin kolmannen erän alussa, kun kotijoukkue sai useamman hyvän pyörityksen Jukureiden puolustusalueelle. Tärkein jäi kuitenkin edelleen uupumaan kouvolalaisittain eli maalit.

Jukureiden Markus Odenilla oli erinomainen paikka viedä vieraat läpiajosta johtoon, mutta Malík selvitti vielä tämän tilanteen. Hetkeä myöhemmin kuitenkin maaliverkko helähti tšekin selän takana. Oliver Larsenin vedolla Jukurit siirtyi ottelussa 1−0 johtoon.

KooKoo haki vimmatusti ottelun tasoitusta. Olli Salo otti maalivahdin pois jo hyvissä ajoin, kun kolmatta erää oli jäljellä vielä kolme minuttia. Kovan painostuksen mikkeliläiset kestivät Kaarlehdon johdolla.

Aatu Rädyllä oli mahdollisuus niitata ratkaisu tyhjään maaliin, mutta veto päätyi suoraan KooKoon puolustajalle. Lopulta Puistola pääsi puttaamaan voittomaaliksi jääneen 2−0 osuman taululle, kun aikaa pelikellossa oli reilu minuutti.

Kaarlehdon unelma nollapelistä suli ainoastaan 16 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun 20 maalia runkosarjassa iskenyt Liedes iski kiekon ilmasta ohi loistavan ottelun Jukureiden maalilla pelanneen maalivahdin.

Vielä 11 sekuntia ennen loppusummerin soittoa Niclas Lundgrenin turha pitkä kiekko nostatti sykkeitä Mikkelissä, mutta Jukurit kestivät loppuun asti. Näin tämä ottelusarja ratkeaa keskiviikon seitsemännessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo