KooKoo aloitti puolivälierät vierasryöstöllä

LIIGA / Raportti
Ville Meskanen oli hyvällä pelipäällä.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Ensimmäistä välieräpaikkaansa hakevien Jukurien ja KooKoon puolivälieräsarja alkoi hienolla ja paljon tilanteita tarjonneella ottelulla. Vierailija KooKoo nappasi ensimmäisen kiinnityksen 3−1-voitolla.

Jukurien pelatessa ilman maalivahtia KooKoo purki kiekon nopeasti, ja varsinkin Kimi Koivisto sai kulutettua aikaa vahvalla suorittamisella toisessa päässä. Kuudella pelannut Jukurit sai kunnon pyörityksen vasta 40 sekuntia ennen peliajan täyttymistä, mutta yritys katkesi purkukiekkoon ja Toni Suurosen tyhjiin iskemään maaliin.

Ottelu oli Liiga-historian ensimmäinen puolivälieräottelu niin Jukureille kuin KooKoolle, ja se päättyi näin kouvolalaisjuhliin.

Molemmat joukkueet hakivat hanakasti laukauksia, mistä kertoo myös torjuntamäärät. KooKoon Nick Malíkille kirjattiin 30 torjuntaa ja Jukurien Oskari Salmiselle 28. Ottelusarja jatkuu heti tiistaina Kouvolassa.

Maaleja nähtiin vasta toisessa erässä

Niclas Lundgren laukoi hyvin ja oli avata ottelun maalitilin jo ensimmäisen minuutin täyttyessä. Kiekko jäi pomppimaan maalin kulmalle, mutta Patrik Puistola ei pystynyt siirtämään kiekkoa maalin eteen Joachim Rohdinille, eikä avausmaali syntynyt vielä tässä tilanteessa.

Jukurit otti nopeasti pelin hallintaansa, mutta joukkue ei onnistunut maalinteossa. KooKoo kuitenkin piristyi ottelun edetessä. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kaksi maalia tehnyt Samuli Ratinen esitti röyhkeän nousun, mutta ei onnistunut ohittamaan Salmista. Lundgren pääsi laukomaan pirteästi muutenkin aloittaneen Šimon Stránskýn syötöstä, mutta laukaus suuntautui ohi Malíkin saadessa hieman varusteitaan väliin.

KooKoon pelaajista Joose Antonen ja Ville Meskanen näyttivät luovuuttaan noustessaan maalipaikoille, mutta erä päättyi maalittomana, vaikka kotijoukkue Jukurit saikin erän lopussa mahdollisuuden pelata ylivoimaa.

Toinenkin erä alkoi vauhdikkaasti ja molemmat olivat aktiivisia. KooKoo oli hallitsevampi osapuoli erän alussa, mutta Jukurit sai luotua paremman paikan Jesper Piitulaisen hyvän päätypelin kautta. Malík hoiti kuitenkin Oskars Batņan laukauksen.

Jukurien Niklas Peltomäki joutui ottamaan jäähyn sen jälkeen, kun hän epäonnistui syötön vastaanotossa. KooKoo käytti pelin ensimmäisen ylivoimansa, kun Antonen ampui komealla rannelaukauksella kiekon maaliin.

Tappioasemaan jouduttuaan kotijoukkue sai aikaan jonkin verran pidempiä pyörityksiä erän lopulla. Se tuottikin lopulta tulosta, kun Petrus Palmu voitti kamppailun Kasperi Ojantakasta vastaan ja lopulta Libor Zábranský sai laukoi mikkeliläisten Liiga-pudotuspelihistorian ensimmäisen maalin.

Ilo jäi lyhyeksi, kun KooKoo otti uudestaan johtoaseman. Eero Teräväisen laukaus meni Aleksi Ainalin kautta sisään.

Jukurien kiri jäi vaisuksi

Kim Strömbergin kaksiminuuttinen avasi heti kolmannen erän alkuun Jukureille mahdollisuuden tasoitukseen. Vieraiden alivoima oli vahvaa, eikä maalia syntynyt.

KooKoo sai kiekon maaliin erän puolivälin tuntumassa, mutta osuma hylättiin. Kiekko putosi Jukurien maalivahti Salmiselta Koiviston aiheuttaman kontaktin takia, ja Suuronen sohi sen maalivahdin alueelta sisään.

KooKoo ei erityisemmin luonut tilanteita kolmannessa erässä, mutta samalla vierailija paineisti Jukureita oikealla tavalla, eikä kotijoukkuekaan saanut juurikaan vaarallisia tilanteita tai pidempää painetta hyökkäysalueella.

Jukurien haku ilman maalivahtia päättyi KooKoon tekemään maaliin, ja näin sarjan ensimmäinen kiinnitys meni KooKoolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo