Venla Hovi: "Tiesimme, että Tšekki tippuu kärryiltä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Venla Hovi oli puolivälierässä tehokkaana iskien tehot 1+1.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Suomen esitys puolivälierässä oli vahva, kun Tšekki kaatui lukemin 5−0. Ottelun parhaimpiin pelaajiin lukeutunut hyökkääjä Venla Hovi aikoi katsoa vaihtonsa heti läpi, ennen kuin on yöunten aika.

Suomi jyräsi Tšekin yli puolivälieräottelussa lopulta lukemin 5−0. Ottelussa oli myös muutamia vaikeampia vaiheita, joista avauserä oli ehdottomasti yksi.

− Avauserä oli kieltämättä aika hankala, mutta se on yleistä tuollaisissa peleissä, kun vastustaja lähtee heti kovaa haastamaan, tehokkaan pelin pelannut hyökkääjä Venla Hovi totesi ottelun päätyttyä.

− Meillä oli hieman alkukankeutta ja kesti tovin ennen kuin saimme jalkaa liikkeelle. Onneksi Meeri [Räisänen] otti siinä muutaman todella tärkeän kopin.

Pelaajat kävivät valmennusjohdon kanssa selvästikin tehokkaan vuoropuhelun ottelun ensimmäisellä erätauolla. Suomi tuli vimmatun lailla jäälle toisessa erässä, eikä voinut ajoittain kun katsoa vierestä pyöritystä.

− Kärsivällisyys oli päivän sana ja olimme puhuneet, että vaikka peli pitäisi ratkaista viimeisellä minuutilla, niin kyllä me sen hoitaisimme. Hovi totesi.

− Ensimmäisellä erätauollakin muistutimme itseämme, että kun vain laitamme vauhtia luistimiin, niin vastustaja tippuu varmasti kärryiltä.

Tšekillä oli mahdollisuutensa toisen erän puolessa välissä, kun Suomi otti nopeaan tahtiin kolme perättäistä jäähyä. Maalinteossa onnistui kuitenkin Suomi, kun Riikka Välilä onnistui Michelle Karvisen loistosyötöstä.

− 3−5-alivoimatilanteessa keskityimme vain hoitamaan sen varmasti pois, sillä tiesimme saavamme voimaa siitä. Sen tapoimme hienosti ja peli lähtikin siitä rullaamaan heti paremmin, Hovi avasi alivoimahetkiä.

− Lähdimme aggressiivisesti karvaamaan myös alivoimalla, sillä tiesimme, että Tšekki on kuitenkin huonommalla jalalla liikkeellä kuin me.

Suomi sai avausmaalin päälle kaksi helpottavaa osumaa, kun kakkosketju onnistui kahdesti toisen erän loppuminuuteilla. Ensin osui Tanja Niskanen Hovin syötöstä, sitten toisinpäin. Hovi kehui vuolaasti ketjuaan.

− Olen Tanjan [Niskanen] kanssa aikanaan pelannutkin joskus KalPassa muutamia pelejä yhdessä. Heti, kun kuulimme, että pelaamme samassa ketjussa yhdessä Noora Tuluksen kanssa, tuli levollinen mieli peluutuksen suhteen.

Onnistumiset maistuivat kokeneelle hyökkääjälle oikeinkin hyvin.

− Ihan varmasti niistä on apua jatkoon. Itselläkin aukesi turnauksen pistetili, eikä se ikinä huono homma ole, Hovi hymyili.

Suomi lähti puolivälierän päätöserään 3−0-lukemista, mutta pystyi säilyttämään pelin laadukkaana aina päätössummeriin asti.

− Oli hyvä, että pystyimme jatkamaan kolmannessakin erässä samalla intensiteetillä, emmekä lähteneet millään tavalla takki auki viimeiselle 20-minuuttiselle, Hovi sanoi tyytyväisenä.

Huomenna on turnauksessa välipäivä. Levon aika ei ole ainakaan Hovin kohdalla ihan vielä paikallaan, sillä hyökkääjä haluaa tehdä tarvittavat analyysit välittömästi.

− Voi olla, ettei uni tässä nyt ihan heti tule, niin itse aion ainakin katsoa omat ja ketjuni vaihtoni videolta läpi jo tänään. Se on toki aika paljolti henkilökohtaista, miten tätä peliä käsittelee, Hovi summasi.

− Huomenna voi sitten ottaa rennommin ja saada ajatuksia hetkeksi pois jääkiekosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle