Julia Schalin esiintyi vahvuuksillaan naisleijonadebyytissään − "Pääsin ensimmäisestä erästä lähtien rytmiin kiinni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Julia Schalin teki naisleijonadebyyttinsä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Elokuun viimeisenä päivänä 18 vuotta täyttävä Kiekko-Espoon hyökkääjä Julia Schalin teki naisleijonadebyyttinsä 5−4-voittoon päättyneessä EHT-turnauksen ottelussa Vierumäellä Tšekkiä vastaan.

− Pelistä jäi hyvä fiilis. Pääsin ensimmäisestä erästä lähtien rytmiin kiinni. Luistelun kautta yritin tuoda energistä peliä.

Juuso Toivolan päävalmentama ryhmä hävisi Tšekille viime MM-kisoissa. Nyt oli takaisinmaksun aika.

− Puhuimme, että tämä olisi revanssi viime vuoden puolivälierästä. Pystyimme pitämään johtoaseman lopussa, joten siinä mielessä hyvä suoritus, Schalin virkkoi.

Suomi pelaa koti-EHT:llaan vielä kolme ottelua. Tšekki tulee vastaan vielä kertaalleen ja Ruotsi kahdesti. Nuori hyökkääjä janoaa lisää peliaikaa.

− Vaikka nyt oli ihan hyvä peli, niin aina sitä itseltään odottaa enemmän. Odotan tulevilta peleiltä, että pääsen pelaamaan vielä enemmän kiekollista peliä.

Schalin on osa viime vuosien lahjakasta tyttöleijonaryhmää, josta Naisleijoniin ovat nousseet Schalinin lisäksi niin Sanni Vanhanen, Pauliina Salonen, Oona Havana, Anna-Kaisa Antti-Roiko, Nella Berg, Siiri Yrjölä sekä Emilia Kyrkkö.

− Ainakin -04- ja -05-ikäluokissa on ollut hyviä pelaajia. Se on näkynyt myös alle 18-vuotiaiden viime vuosien menestyksessä, itsekin tyttöjen MM-pronssia voittanut hyökkääjä sanailee.

Tulo Naisleijoniin ei ole ollut Schalinille vaikea tehtävä. Ilmapiiri on ollut hyvinkin tuttu, kodikas.

− Eihän tässä ole toimintatavoissa paljon eroja. Hyppy on ollut helppo varsinkin, kun on ollut tuttuja pelaajia Espoosta mukana. Myös joukkueen henkilökunta on ollut pääosin tuttua molemmissa maajoukkueissa. Kaikesta myös näkee, että Tyttöleijonista halutaan pelaajia aikuisten mukaan.

Naisten Liigan kausi käynnistyy 9. syyskuuta. Nuorella hyökkääjällä on tarjolla iso rooli kestomenestyjä Kiekko-Espoon kokoonpanossa.

− Varmasti minulta odotetaan ratkaisuja ja vastuunkantoa. Näistä peleistä saa kokemusta, jota voisi sitten viedä omaankin joukkueeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle