Ujot taputukset saanut Lehkonen: "Luulevat pieksävänsä meidät"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapteeni on valmis kohtaamaan ruotsalaiset.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Ruotsia vastaan pelaaminen on aina erityistä - ehkä eniten Suomen kapteenille Artturi Lehkoselle, joka pelaa SHL:n Frölundassa. Ruotsalaiskavereilta on ehtinyt jo tulla palautetta ennen puolivälieräpeliä.

- Kuittailuja ei ole juuri tullut, enemmänkin uhoamista. He luulevat pieksävänsä meidät, mutta siitä ei tule helppoa. Meidän on kyllä pelattava paras pelimme tässä turnauksessa jos tahdomme voittaa Ruotsin, Lehkonen hymyilee.

Pelin tason on todella oltava aivan parhaimmillaan, ja Lehkonen kapteenina osaa eritellä tarkemminkin, mitä Ruotsin kaataminen vaatii.

- Puolustuksellisesti meidän on oltava todella teräviä. Meillä ei ole varaa antaa heille yhtäkään ylimääräistä ylivoimatilannetta, eikä heidän hyökkääjilleen saa antaa yhtään aikaa ja tilaa, Lehkonen linjaa.

Suomen joukkueen henkinen tila on kapteenin mielestä oikein hyvä, erityisesti tärkeän Saksa-pelissä tulleen avausvoiton jälkeen.

- Ensimmäinen voitto aukaisi henkisiä lukkoja. En usko, että Ruotsia vastaan esiintyy mitään väkisinyrittämistä. Olemme altavastaajia, ja on siistiä pelata heitä vastaan ja yrittää tiputtaa heidät.

Uuden kotikaupungin kielivaikeudet

Kanadalaiset pitävät kiekkoprospekteista, ja erityistä suosiota saavat osakseen kunkin kaupungin NHL-joukkueen varaukset. Torontossa yleisö on antanut valtaisat suosionosoitukset Maple Leafs -varaukselle Ruotsin William Nylanderille tämän tehoillessa. Onko Lehkonen saanut samanlaista erityiskohtelua?

- No aina jos tein maalin niin sain taputukset. Ja tein yhden maalin ja sain sen aikana aika ujot taputukset, kun se tuli Kanadaa vastaan.

- Se on helmi kaupunki, tykkäsin.

Paikalliset fanit eivät ole piirittäneet Lehkosta sen kummemmin, mutta kaikki pelaajat saivat raapustaa puumerkkinsä kannattajien vihkoihin usein.

- Meiltä kaikilta tultiin pyytämään nimmareita usein, siellä oli paljon lössiä ulkona odottelemassa.

Montreal vaikutti Lehkosen mielestä mukavalta tulevalta kotikaupungilta, mutta kielimuuri on ongelma.

- Se on helmi kaupunki, tykkäsin. Ainoa ongelma on, että siellä pitää opetella ranskaa! Osaan sanoa vain kiitos ja huomenta.

Lehkosen onneksi kielen oppii sitä puhumalla ja kuuntelemalla. Puoli vuotta Ruotsissakin on jo tehnyt ihmeitä.

- Ruotsi on tarttunut mukaan siellä pelatessa. Nyt ymmärrän jo, mitä minulle puhutaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle