Thomas Nykopp: ”Kaikki tänne tulevat tietävät, miltä Nordis tuoksuu”

LIIGA / Haastattelu
Thomas Nykopp (toinen oikealta) on päässyt mylvimään maalien merkeissä.
HIFK otti keskiviikon illassa kymmenennen perättäisen kotivoittonsa. Vastustajana oli Tampereen Ilves. Helsinkiläisjoukkueen hyökkääjä Thomas Nykopp palasi kaukaloon lyhyen poissaolon jälkeen.

Ilves lähti otteluun varmasti monen mielestä altavastaajana, mutta järjesti lopulta ottelusta oikean trillerin. Tamperelaiset pysyttelivät kotijoukkueen rinnalla ja johtivat ottelua viimeisten viiden peliminuutin kohdalla. Ratkaisun toivat HIFK:lle Miro Heiskanen tasoituksellaan ja Ryan O'Connor viimeisen minuutin maalillaan.

Pelin jälkeen luistimet riisuttuaan Thomas Nykopp asteli Jatkoajan haastateltavaksi.

- Ensimmäiset 40 minuuttia olivat meiltä kuraa. Onni on, että meillä on Atte Engrenin tasoinen maalivahti. Hän antaa meille mahdollisuudet voittaa joka ilta. Tänään nähtiin jälleen maalintekopeli, ja kaveri onnistui siinä kaikin puolin paremmin. Onneksi heräsimme kolmanteen erään, pähkäili Nykopp.

HIFK-hyökkääjä oli mukana järjestelemässä joukkueensa ensimmäistä maalia, jonka teki Juha-Pekka Haataja.

- Haataja pisti kiekon maalille ja rupesimme sitä porukalla verkkoon survomaan. Kaaduin siinä tohinassa, ja kun tajusin, että peliä ei vihelletty poikki, koetin vain työntää kiekkoa sivummalle. "Hade" sitten viimeisteli osuman. Pieni onnistuminen toki lämmitti heikompaan peliin, hyökkääjä puntaroi.

HIFK voitti kymmenennen perättäisen kotiottelunsa. Joskus on puhuttu kotikaukalon taiasta ja kotiedusta. Nykopp yhtyy ajatukseen, että kotona kaikki on helpompaa.

- Kotona voittaminen on iso asia, varsinkin kun vieraissa ei tulosta olla saatu. Kymmenen voittoa täällä putkeen on suuri juttu. Nordis on minulle aina erityinen paikka, oli joukkue mikä tahansa. Kotiyleisö seisoo takanamme ja se kannustaa yrittämään paremmin. HIFK:lla on pitkät perinteet ja kaikki tänne tulevat tietävät, miltä Nordis tuoksuu. Tämä on hieno paikka pelata jääkiekkoa.

Hyökkääjän edellinen kausi meni pipariksi lukuisten loukkaantumisten takia. Nyt Nykopp pelaa parasta kauttaan.

- Tiedän, mihin pystyn. Viime kausi oli todella rikkonainen, ja kaikki jääkiekkoilijat varmasti allekirjoittavat sen, että loukkaantumisten jälkeen eivät mahdollisesti edes kymmenen peliä riitä saattamaan sinua huippukuntoon. Nyt olen saanut hengen päälle ja koputan terveenä puuta, lausahti hyökkääjä.

Kesällä suoritettu harjoittelu ennen kauden alkua toki oli hieman erilainen juuri loukkaantumisten takia. Silti Nykopp säilytti itselleen tutun tavan verrytellä.

- Loukkaantumisten puitteissa minä luonnollisesti harjoittelin, mutta täysin muissa lajeissa. Harrastuksiani ovat tennis ja jalkapallo. Olen kilpailuhenkinen kaveri enkä mikään salihiiri, Nykopp paljasti.

Musiikkimiehenä Nykopp antaa ison painoarvon laulujen sanoituksille. Hän kuuli, että Nykopp-faneja löytyy Helsingin runopiireistä.

- Kuten musiikissakin, ovat runoudessakin sanoitukset tärkeitä. Onhan tämä pieni yllätys, mutta samalla hienoa, että taidepiireissäkin on otettu meikäläinen huomioon.

» Lähetä palautetta toimitukselle