Tapola ei rassaa mieltään HIFK:lla: ”Meidän ei hirveästi tarvitse miettiä vastustajaa”

LIIGA / Haastattelu
Jussi Tapola (vas.) on valmis pudotuspeleihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kesällä Jussi Tapola istui Tampereen keskustassa erään hotellin kokoushuoneessa Jukka Rautakorven lähdön ja Tapolan päävalmentajanimityksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tapola toisteli vastauksissaan sanaa menestys useaan otteeseen. Kunnianhimo paistoi Tapolan olemuksesta.

Nyt Tappara on lähtemässä ensimmäistä kertaa Tapolan komennuksessa pudotuspeleihin. Tie tosipeleihin on kuitenkin ollut huomattavasti kummallisempi kuin moni osasi odottaa.

Tappara sukelsi syksyllä, mutta on pelannut loistavasti läpi kevään. Palo menestyä ei ole kadonnut joukkueen päävalmentajasta.

- Ei tämä hääviä hommaa ole, kun turpaan tulee. Syksy sen osoitti. Haluan, ettei kukaan meidän pelaaja tai valmentaja tee tätä vain, koska tämä on vain työpaikka.

- Menestyminen on ainoa juttu, miksi tätä tehdään. Joskus on erilaiset palikat menestymisen tavoitteluun, mutta se on silti aina päätavoite, Tapola painottaa.

Tapparan puolivälierävastustajaksi asettuu HIFK, joka kaatoi Ilveksen pudotuspelien 1. kierroksella. Tapola ei vaikuta olevan helsinkiläisistä kovin huolissaan.

- Minulla on hyvä ja luottavainen fiilis. Näen, että syksyn paineet ja takaiskut tuovat meille sellaisen rentouden, mitä tarvitsemme keväänä. Silloin oli kovemmat paikat kaikilla kuin nyt. Nyt vain pelaamme.

- Meidän ei hirveästi tarvitse miettiä vastustajaa. Nyt olemme siinä tilassa, että voimme keskittyä itseemme enemmän.

Tapola kuitenkin tiedostaa, että vastaan asettuva joukkue tuo samalla sarjan ympärille todella kovan hypen niin katsomoissa kuin mediassa.

- HIFK herättää isoja tunteita. Se herättää niitä pelaajissa, faneissa ja joka puolella. Tappara ja HIFK ovat kaksi sellaista seuraa, että julkisuus on isoa ja HIFK on Jokereiden lähdettyä KHL:n ison huomion alla.

» Lähetä palautetta toimitukselle