Syntymäpäivälahjaksi nollapeli

MESTIS / Haastattelu
Tapparasta Kiekko-Vantaaseen lainattu maalivahti Pekka Tuokkola täytti lauantaina 22 vuotta, ja torjui syntymäpäivänsä kunniaksi Jukureita vastaan nollapelin. Jatkoaika tapasi miehen ottelun jälkeen.

Haastattelun aluksi Tuokkola kertasi ottelua omasta näkökulmastaan.

- Alussa Jukurit tuli aika kovaa, tai ainakin ne laukoi paljon. Aika hyvin saatiin pidettyä ne kontrollissa niin, että ne vedot tuli reunoista. Ei sillä lailla hirveätä hätää ollut. Sitten vaan saatiin siinä se maali ja peli rupesi kääntymään meille enemmän ja enemmän mitä pidemmälle mentiin. Näytti vähän, että Jukureilla alkoi painamaan jaloissa.

Tuokkolan pelaaminen näytti todella rauhalliselta, kun hän poimi kiekkoja hanskaansa. Tämän huomasi myös Kiekko-Vantaan valmentaja Petteri Hirvonen.

- Äärettömän rauhallinen oli. Varmaan auttoi tuota puolustuspelaamista ja pakkeja paljon, kun siellä oli noin rauhallinen mies selän takana. Ei hypi ja pompi joka suuntaan, vaan hoitaa sen tärkeimmän, kommentoi Hirvonen.

Myös maalivahti itse myönsi pelanneensa rauhallisesti.

- Kyllä. Kun kiekko tippuu jäähän, niin se jännitys laukeaa ja sitten vaan keskittyy siihen hommaan niin paljon kuin mahdollista. Jos siinä vähäksi aikaa herpaantuu, niin sitten ollaankin pulassa. Tänään meni ihan hyvin.

Tuokkola liittyi joukkueen mukaan vasta päivää ennen peliä. Vaikka kaikki joukkuekaverit olivatkin täysin uusia kasvoja, yhteispeli maalivahdin ja puolustuksen välillä toimi hyvin. Oliko nollapeli sitten täysin maalivahdin ansiota, vai oliko se joukkueen lahja päivänsankarille?

- Sanotaan, että kyllä siinä oli vähän molempia. Joukkue auttoi siinä ja mä pystyin tänään auttamaan joukkuetta. Kyllä jätkät auttoi mua tänään aika hyvin. Ihan hyvä lahja tuli, iloitsi Tuokkola.

Tuokkolan jatkaminen Kiekko-Vantaassa on vielä arvoitus.

- Tuokkolan sopimus on voimassa toistaiseksi. Seuraava peli on keskiviikkona, mutta vielä ei tiedä onko sopimus toistaiseksi voimassa vielä silloinkin. Maanantaina keskustellaan Tampereen miesten kanssa, että minkälainen suunnitelma heillä Tuokkolan suhteen on, selvensi Hirvonen sopimuskuviota.

Syntymäpäiväsankari ei itsekään tiedä jatkostaan, mutta haluaa saada peliaikaa.

- Pääasia, että pelejä tulisi. Olen valmis tulemaan tänne toistekin hakemaan tuntumaa. Päätähtäin on kuitenkin saada liigassa niitä minuutteja. Mutta ei mitenkään vastenmielistä touhua tämäkään.

Haastattelun lopuksi Tuokkolalta vielä tiedusteltiin mahdollisista syntymäpäiväjuhlista.

- Nyt lähdetään tästä kotipuoleen Pohjanmaalle ajamaan. Varmaan puolenyön aikaan vasta kotona, että eipä siinä muuta kuin vähän iltapalaa ja iloisin mielin nukkumaan, nauroi Tuokkola.

» Lähetä palautetta toimitukselle