Salmelainen tyytymätön Henrikssoniin

LIIGA / Haastattelu
HIFK:n kultakypärä Tony Salmelaisen ja hänen ketjunsa otteet kevään playoff-peleissä ovat olleet sekä joukkueen faneille että miehelle itselleen jonkinasteinen pettymys. Tänään tähtilaiturin turhautuminen näkyi ylimmille penkkiriveille asti valittamisena ja jäähyilynä.

Ottelun kulminaatiopisteenä voidaan pitää Salmelaisen ketjukaverin Arttu Luttisen kolmannessa erässä saamaa viiden minuutin rangaistusta, jonka aikana lappeenrantalaiset iskivät peräti kolme osumaa. Tony Salmelainen auttoi vierailijoita tehtävässä ottamalla itse Luttisen rangaistuksen aikana kaksiminuuttisen koukkaamisesta.

- Tänään peli ratkesi tuohon viiden minuutin ylivoimaan, mikä mun mielestä oli aivan käsittämätön ratkaisu tuomarilta. Siinä mentiin olkapää olkapäätä vasten ja kaveri hävisi kaksinkamppailun. Sitten siitä tuli viiden minuutin jäähy. En tiedä mitä Henriksson oikein näki siinä. Voisi mennä itseensä, Salmelainen latasi.

Viime aikoina puheet taklattavien mahdollisista jäähyn kalasteluista ovat nousseet jonkinlaiseksi puheenaiheeksi. Kaava menee niin, että taklattava ”kuolee” jäälle, mutta palaa takaisin tositoimiin, kunhan ensin on varmistuttu, että taklannut pelaaja on saanut mahdollisimman ison rangaistuksen teostaan.

- En tiedä loukkaantuiko se tilanteessa, joten en ota tuohon kantaa, mutta itse taklaus oli täysin puhdas. Kovaan paikkaan tuli viiden minuutin rangaistus. Kova päätös Henrikssonilta. Toivottavasti pystyy seisomaan sanojensa takana, totesi Salmelainen.

Peräti kolmesti koukkaamisesta jäähyllä ottelun aikana istunut kultakypärä vaikutti kaukalossa saamiinsa rangaistuksiin sekä vastustajan otteisiin erittäin turhautuneelta, eikä mies säästellyt sanojaan vastustajan pelityylistä:

- Kaveri heittäytyy aina maahan ja siitä tulee meille jäähy, ja sitten kun itse pysyy pystyssä ja luistelee niin siitä ei anneta jäähyä. Kai sitä sitten pitää alkaa oikeasti filmaamaan, että niitä jäähyjä tulisi vastustajallekin. En tiedä. Kun luistelee paljon niin silloin vastustaja joutuu monesti rikkomaan, mutta puolet niistä jää silti viheltämättä.

Muun muassa Bluesin päävalmentaja Kari Heikkilän JYP-sarjassa esille tuoma teoria tuomareiden hyvityjäähyistä sarjassa sai tukea myös Salmelaiselta.

- Onhan sitä aina välillä näkyvissä. Se vaihtelee pelin aikanakin hirveästi se linja. Ei voi mitään. Senkin asian kanssa on vain elettävä, hän sanoi.

Mikä vaivaa ykkösvitjaa?

SM-liigan runkosarjan pistepörssin tehoilla 27+28=55 voittanut Salmelainen on pudotuspeleissä pelaamissaan viidessä ottelussa tehnyt vain yhden maalin, joka sekin tyhjään verkkoon. Syöttösarakekin näyttää pyöreää nollaa. Ratkaisijoita on toki löytynyt laajemmalta rintamalta, mutta Salmelainen itsekin myöntää alisuorittamisen:

- Paikkoja on ollut ja kiekko vaan vähän pomppinut huonommin. Ei siinä sen kummempaa. Selkeästi parempaan pitäisi kyllä pystyä koko meidän ketjun. Silloin kun ketjun peli kulkee niin omakin peli kulkee. SaiPa sumputtaa paljon ja yv:llä on ollut paikkoja, mutta ei ole vain mennyt sisään. Sitten kun tulee maaleja niin tulee lisää myös itseluottamusta, ja homma lähtee taas kulkemaan.

Moni on yllättynyt SaiPan tarjoamasta pelillisestä vastuksesta runkosarjan kakkoseksi sijoittunutta IFK:ta vastaan. Tänään Nordenskiöldinkadulla vierailijat olivat pelissä jopa hallitsevampi osapuoli, ja kotijoukkueen maalivahti Jan Lundellille kertyi kymmenen torjuntaa enemmän, kuin toisessa päässä torjuneelle virkaveli Rob Zeppille.

- Yhtä hyvinhän SaiPa meitä vastaan runkosarjassakin pärjäsi. Tiukkoja vääntöjä ne oli silloinkin. Kyllä tää oli tiedossa, Salmelainen kuittasi.

Ottelusarjan paljon puhutusta fyysisyydestä Salmelaisella oli vastakysymys:

- Eikö IFK aina pelaa fyysistä peliä?

Selkeä teema miehellä on myös lauantain vääntöön Lappeenrannan Kisapuistossa:

- Pitää vaan saada yksi maali enemmän kuin SaiPa. Tulos ratkaisee. Ylivoimalla oltaisiin tänään voitu tehdä maaleja, mutta niitä ei tullut, ja lauantaina niitä kaivataan.

» Lähetä palautetta toimitukselle