Ruotsi katkaisi Pikkuleijonien unelmilta siivet – "Meillä on todella hyvä joukkuehenki"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruotsin leirissä oli luonnollisesti tunnelma katossa ottelun jälkeen.
Kuva © Tiia Mahkonen
Pikkuleijonilla oli omat paikkansa ja kiekko kolisutti puolivälieräottelussa myös tolppia, mutta Ruotsi eteni lopulta mitalipeleihin tiukan kamppailun jälkeen. Tuloksen myötä Suomen kotiturnaus päättyi ennen aikojaan.

Ruotsi tuli, teki maalit, ja hiljensi lopuksi suomalaisyleisön, kun sinikeltaiset päättivät Pikkuleijonien kotiturnauksen ennen aikojaan jo puolivälierävaiheessa. Ottelussa oli paikkoja kummassakin päässä, mutta lopulta tiukka ottelu päättyi vieraiden 2–1-voittoon.

Ruotsin avausmaali syntyi jo ajassa 2.40, kun Alfons Freij laukoi terävästi kiekon ruuhkan takaa Petteri Rimpisen selän taakse. Osuma oli puolustajan turnauksen ensimmäinen.

– Sain hyvän syötön ketjukaverilta. Päätin vain laukoa ja tällä kertaa kiekko sitten meni maaliin saakka. Olihan siinä hyvä fiilis, maalintekijä Freij kuvaili.

Kotiyleisö koki pettymyksen jo ennen maalia, kun Lauri Sinivuori törmäsi avoimeen vaihtoaition luukkuun, minkä jälkeen hyökkääjä lähti pukukopin suojaan. Pikkuleijonat tuli ottelussa tasoihin ottelun puolivälin kohdalla, kunnes Jack Berglund sai nimiinsä Ruotsin voittomaalin. Vaarattoman oloinen laukaus kimposi lopulta suomalaispelaajista omaan maaliin.

– Olimme parempia, koska meillä on todella hyvä joukkuehenki. Hyvä henki oli päällä alusta lähtien ja se kantoi koko ottelun loppuun saakka.

Voiton myötä Ruotsi jatkaa mitalipeleihin. Vastustaja ei vielä haastatteluhetkellä ollut tiedossa, mutta selvää oli, että joukkue pystyy vielä parempaan.

– Totta kai voimme pelata vielä tätäkin paremmin.

– Aiomme mennä, pelata ja tehdä parhaamme välierässä, jotta voisimme päästä aina finaaliin saakka, Freij päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle