Marjamäki ei ole vielä näyttänyt parasta osaamistaan

LIIGA / Haastattelu
Marjamäki on tehtaillut maaleja kauden kaikissa kotipeleissä.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Ässiin palanneen Masi Marjamäen kausi on ollut vaiheikasta vuoristorataa. Hyökkääjä jäi tavoitteestaan heti alkukaudesta, mutta on silti yltynyt huimaan vireeseen varsinkin kotipeleissä.

Porissa syntynyt ja Ässissä kiekko-oppinsa saanut Masi Marjamäki palasi kotiseuduilleen seitsemän vuoden tauon jälkeen. Mukaan mahtui myös kauden 2013-2014 jääminen kokonaan väliin loukkaantumisten takia.

− Tavoitteeni oli ehdottomasti pelata ehjä ja kokonainen kausi. Siitä jäätiin heti välittömästi, ironisoi Marjamäki TPS-ottelun jälkeen.

Harjoituskaudella sattunut vamma pilasi kauden alun, mutta ässäkasvatin onneksi se ei estänyt harjoittelua. Marjamäki kiittelikin vuolaasti saamaansa apua.

− Pystyin tekemään suoria liikkeitä, joten tilanne ei sikäli ollut pahin mahdollinen. Lääkärit ja fysioterapeutit ovat tehneet kanssani todella hienoa työtä. Sen avulla paluu kentälle oli mahdollista suunniteltua aiemmin, kiitteli Marjamäki.

− Enää polvi ei ole vaivannut.

Ässät on nyt pelannut kolme kotiottelua, ja Marjamäki on tehnyt niissä kolme maalia. Ilman Tero Koskirannan kavennusosumaa maaleista viimeisinkin olisi ollut voittomaali. Nyt ratkaiseva niitti merkittiin Jarno Kärjelle.

− Olen ennenkin sanonut, että kahden noin loistavan pelaajan rinnalla on mahtavaa pelata. He ovat nopeita poikia, kehui 30-vuotias hyökkääjä Aleksi Saarelaa ja Niko Ojamäkeä.

Marjamäen pelin kohokohta nähtiin heti pelin puolenvälin jälkeen. Ässälaituri porhalsi melkoisella "vettä korvasta ja ohitse"-harhautuksella maalipaikkaan. Lopulta Jerry Ahtolan rikkeen jälkeen tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Sen Marjamäki nosti varmasti maalin kattoon.

− Se rankkarikikka oli peräisin jostain juniorivuosilta. Maalivahti pelasi niin syvällä, että tuollaiseen oli mahdollisuus. Itse tilannetta en ole nähnyt videolta, mutta tarkastihan nykyään otetaan takaapäin tulevat rikkeet. Paremman vedon olisi kyllä voinut saada aikaan jo itse tekopaikastakin, mietti Marjamäki.

Kehään palanneen hyökkääjän mukaan parasta tasoa ei ole edes nähty kolhujen jälkeen.

− Saan varmasti jalkojani vielä enemmän auki, mutta se ottaa oman aikansa. Pelini tarvitsee myös lisää tasaisuutta, arvioi Marjamäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle