Landeskog hautoo kostoa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Gabriel Landeskog ei hätäile ylivoimapelin kanssa.
Kuva © Getty Images
Ruotsi tähtää lauantaina revanssiin.

Tšekki oli se nimenomainen ryhmä, jonka peli oli lopullinen kuolinisku Ruotsin menestyshaaveille. Vuosi sitten Globenissa käyty ottelu päättyi kisaisäntien tappioon ja Tšekki eteni mitalipeleihin.

- Meillä on paljon hampaankolossa, Gabriel Landeskog muistuttaa.

- Jos lohkossamme on joku maa, jota vastaan motivaatiota riittää, niin se on Tšekki. He pudottivat meidät vuosi sitten puolivälierissä, joten nyt on aika korjata ainakin se virhe.

Ruotsille lauantain iltaottelu merkitsee muutakin. Ensimmäisen pelipäivän Sveitsi-tappio sai keltasinisten kannattajatkin epäilevälle kannalle.

Yhdeksi Ruotsin kompastuskivistä osoittautui ylivoimapeli. Sveitsi istui jäähyllä niin paljon, että kaksi-kolme ylivoimamaalia olisi ollut Ruotsin tasoiselta joukkueelta kohtuullinen minimisuoritus.

- Ehkä se meni välillä turhaksi pyörittelyksi. Emme me huonosti pelanneet tasaviisikoin tai ylivoimallakaan, mutta niin monesta mahdollisuudesta on pakko hyödyntää useampi, hyökkääjä sanoo.

- Rakentelukin toimi ihan hyvin, viimeistely ei ollut nappiosuma.

Kahdesta Ruotsin maalista yksi syntyi erikoistilannepelaamisen seurauksena. Johan Franssonin tuloksellinen viivalaukaus oli yksi turhan harvoista maalia kohti suuntautuneista yrityksistä. Sekin syntyi kahden miehen ylivoimatilanteessa.

Hehtaaripyssyt saivat kotiyleisönkin turhautumaan. Vetoja paukkui, mutta useimmat viuhuivat kehikon ohi ja yli.

- Kiekko pitää saada maalille ja keskustaan. Eilen pyrimme siihen, muta liian moni laukaus suuntautui laitaan. Onneksi meillä on kuitenkin kokonainen turnaus aikaa viedä ylivoimaakin eteenpäin.

- Näin pitkien alkulohkojen paras puoli on mahdollisuus kehittyä. Iso osa ylivoimaviisikoistamme ei edes ehtinyt pelata harjoitusotteluita, joten Sveitsi-ottelu oli lähempänä harjoitusta ja tuntuman hakua kuin painostusta.

Toimi ylivoima tai ei, tarvitsee Ruotsi lauantailta pisteitä. Tšekin voitolla Tre Kronor jäisi kovin alttiiksi keskikastin maiden yllätyksille.

Landeskogille on lauantaina henkilökohtainenkin bonus. Tšekkipakki Jan Hejda, seurakaveri Coloradosta, kehotti ruotsalaismedian kautta Avalanche-kapteenia pitämään silmänsä auki.

- Hyvä, että hän on puolustaja. Pääsemme näkemään kuka nolaa kenet, Landeskog naureskeli.

» Lähetä palautetta toimitukselle