Ruotsi jätti Leijonat nollille Jyväskylässä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsi oli viikon ensimmäisessä maaottelussa Leijonia vahvempi.
Kuva © PABLO CASSO HTTPS://WWW.INSTAGRAM.COM/PABLOCASSOSPORT/
MM-leiritystään tämän viikon kotimaan kamaralla pitänyt leijonajoukkue taipui Jyväskylässä käydyssä harjoitusottelussa Ruotsille 4−0-lukemin.

Ottelun toinen erä muodostui tuloksen kannalta ratkaisevimmaksi. Suomi ei onnistunut hyödyntämään erässä omia erikoistilanteitaan, kun taas Ruotsi rokotti kahdesti ja karkasi 3−0-johtoon erän lopun ylivoimaosumalla. Loppunumerot Jyväskylän illassa olivat lopulta 4−0.

Avauserä oli melko tasaista puurtamista ja sekä Leijonien maalilla torjunut Harri Säteri että ruotsalaisvahti Carl Lindbom torjuivat erässä seitsemän kertaa. Avausmaalia saatiin odotella aivan erän viime hetkille saakka, kun ruotsalaispuolustaja Oscar Fantenberg iski kiekon verkkoon vain 14 sekuntia ennen taukosummeria.

Leijonat pääsi toisen erän avauspuoliskolla hakemaan tasoitusta kahdesti ylivoimalla, mutta ei onnistunut avaamaan maalihanojaan. Ruotsi sen sijaan kuritti erän puolivälin jälkeen Lukas Vejdemon iskettyä lukemat 0−2:een. Länsinaapuri rokotti toisessakin erässä pukukoppimaalilla Leijonia, sillä tälläkin kertaa pelikelloon jäi vain 14 sekuntia aikaa, kun Tim Heed laukoi ylivoimalla Tre Kronorin kolmannen.

Kolmannessa erässä Suomi ajoi vielä takaa ja sai omat paikkansa, mutta erässä 11 kertaa torjunut ja koko ottelussa 25 kertaa kiekon tielle venynyt Lindbom piti maalinsa puhtaana loppuun saakka. Pari minuuttia ennen loppua Pontus Andreasson viimeisteli 0−4-loppunumerot tyhjään maaliin.

− Tehottomia oltiin tänään. Oli meillä paikkoja tuossa jokunen maali tehdä. Ylivoimia oli ihan riittämiin ainakin pariin maaliin. Siihen se kulminoitui, että Ruotsi käytti ne paikkansa ja me ei käytetty. Tasainen peli, mutta nolla kun on taulussa, niin turha selitellä. Huomenna pitää parantaa tehokkuutta, jotta päästään taas voittokantaan kiinni, summasi päävalmentaja Jukka Jalonen ottelun TV5:n haastattelussa.

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti huomenna perjantaina Mikkelissä. Ottelu alkaa tämän päivän tapaan kello 18.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle