Kultakypärä Suomela toivoo vahvalle kaudelle jatkoa - "Ei tyydytä vain hyvään runkosarjaan"

LIIGA / Haastattelu
Suomelan kausi on ollut kaikin puolin onnistunut.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Espoosta JYPin riveihin kuluvaksi kaudeksi siirtynyt Antti Suomela on lukeutunut kauden suurimpien läpilyöjien joukkoon. Jyväskyläläisryhmän kultakypärää kantavalle nuorukaiselle menestys on ollut jopa pieni yllätys.

Antti Suomela teki ensimmäiset luistimenpiirtonsa Liiga-jäille viime kaudella tehtaillen Bluesin paidassa 52 ottelussa 26 tehopistettä. Täksi kaudeksi hyökkääjä suuntasi uusin ympyröihin Keski-Suomeen ja JYPin riveihin, eikä ole katunut valintaansa.

− Tosi hyvät fiilikset on jäänyt tästä kaudesta. Kesällä kun menin inttiin, niin mietin, että kaikki tulee nyt kerralla ja että mitenköhän pää kestää sen kaiken muutoksen kerralla, Suomela kertoi.

− Ihan hyvin kuitenkin kestin sen. Joukkueessa on ollut tosi hyvä joukkuehenki, niin joka päivä mukava tulla hallille, mikä ruokkii kanssa itseluottamusta onnistumisten ohella.

Kuluvalla kaudella hyökkääjä on murtautunut Liigan kärkihyökkääjien joukkoon tehtailemalla 56 ottelussa tehot 21+21. 22-vuotiaan hyökkääjän kauteen on mahtunut myös maajoukkuedebyytti, kun hänet valittiin helmikuussa pelattuun Ruotsin EHT-turnaukseen.

− On mennyt ehkä vähän jopa yli odotusten. Totta kai tiesin, että osaan tehdä maaleja, mutta silti noin iso onnistumismäärä tuli vähän yllätyksenä. Tosin olisi kiva pelata vielä hyvät pudotuspelitkin tuohon, ettei tyydytä vain hyvään runkosarjaan.

Vaikka kausi Suomelalta on mennyt henkilökohtaisella tasolla vahvasti, ei joukkueen kausi ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Jyväskyläläisryhmä majaili syksyllä pitkään sarjan häntäpäässä pudotuspeliviivan alapuolella, mutta kevätkaudella joukkue on ollut sarjan kovakuntoisin joukkue. Suomelan mukaan syyt muutokselle olivat hyvin yksinkertaisissa asioissa.

− Me ruvettiin ehkä vaan yksinkertaisesti painamaan hommia. Alkukausi oli vähän semmoista, että me tiedettiin meillä olevan hyvä ja potentiaalinen jengi. Se potentiaali ei kuitenkaan tule esille, jos ei paina sitä perusduunia. Sen pitää aina olla ihan tapissa ja kaikkien painaa täysillä hommia, että se tulee esiin, Suomela totesi.

− Me vähän odoteltiin, että milloin ne voitot alkavat tulemaan ja niin ei voi tässä lajissa tehdä. Pienten marginaalien pelit kääntyvät aina vastustajalle, jos alat vähänkin miettimään, että tulisiko se voitto nyt ilmaiseksi.

Joukkueen viime aikojen peliesitykset eivät kuitenkaan ole olleet aivan tuloksien tasolla, vaan otteet ovat heitelleet. Suomela kuitenkin linjasi, että joukkueen keskittyminen on kuitenkin täysin runkosarjan lopuissa otteluissa.

− Tietysti, kun paikka pudotuspeleihin on varmistettu, niin miettii, että ketä sieltä voisi tulla vastaan. Kyllä me ollaan kuitenkin teroitettu sitä, että taistellaan loppuun asti ja voidaan nousta vielä sarjataulukossakin.

− Ehkä se jonain vapaapäivinä saattaa alitajuntaan tulla, että ketäs vastaan me voitaisiin pelata pudotuspeleissä. Pyritään kuitenkin minimoimaan se, ettei veisi ajatuksia sinne asti.

JYP on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, mutta eroa toisena olevaan TPS:ään on vain kaksi pistettä. Mahdollisimman hyvä sijoitus runkosarjassa on Suomelan mukaan jyväskyläläisryhmän tavoitteena.

− Olisihan se tosi kova etu meille. Tietysti siihen vaikuttaa myös edellä olevien pelit, mutta totta kai pyritään olemaan mahdollisimman korkealla sarjataulukossa. hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle