Kankaanperä: "Tämä on jääkiekkoa, tästä pitää nauttia ja haluta vastuuta"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kuudennessa finaalissa Kärppien otettua avauserässä selvä kahden maalin johto, Tapparalla näytti astuvan mailanpuristus vahvasti kuvaan. Markus Kankaanperä myönsi, että kaikki joukkueessa eivät päässeet parhaimmalle tasolleen. Huomenna siihen on viimeinen mahdollisuus.

− Alussa 0−2, sitten hieno nousu siitä 2−2. Vähän helppo alivoima siihen ja kaveri teki maalin, ei siinä muuta, summasi Markus Kankaanperä pelin lyhyesti.

− Kyllä me pelattiin ihan hyvin, vaikka alussa meni pari helppoa maalia. Saatiin sitten painettua peliä toiseen päähän ja pelattiin toinen erä siellä päässä. Erikoistilanteet ratkaisivat lopulta.

Tapparassa on kevään pudotuspeleissä jo useampaankin otteeseen puhuttu kahden kerroksen väestä suoritustason osalta. Samaa oli kankaanperän mielestä tässäkin pelissä.

− Jos rehellisiä ollaan, niin kyllähän sitä vähän tänään näkyi, että kaikki eivät ihan olleet sillä tasolla, mitä näissä peleissä pitäisi olla. Jos ei huomenna ole sillä tasolla, niin se on sitten kausi ohi. Joka tapauksessa se on ohi, mutta päästään vähän parempaan saunaan.

Ivan Humlin ampumasta ratkaisumaalista Kankaanperä totesi seuraavaa.

− Siinä pelattiin vähän huonosti, meillä jäi kolme jätkää maalivahdin eteen seisomaan, eikä kukaan lähtenyt vastaan. Päästettiin veto läpi ja meni maaliin.

Kankaanperä ei silti kokenut, että Kärppien toinen ja kolmas maali olisivat menneet Juha Metsolalle helposti.

− Kyllä meidän pitää blokata vetoja paremmin, ei voi mennä vedot läpi.

Kankaanperä nauttii game seveneistä ja sitä hän yrittää iskostaa muillekin joukkueessa huomiseen ratkaisuun.

− Kuka niistä ei nauttisi. Kyllä tuolla toukokuussa on sen takia juostu pururatoja ja oltu ties missä, että kyllä tässä nyt pitää jaksaa. Koitan antaa kavereille sitä vinkkiä, että nauttivat siitä huomisesta tunnelmasta.

Tappara onnistui välieräsarjassa kääntämään vastaavan tilanteen lopulta edukseen. Se, miten homma uusitaan ei vaadi Kankaanperän mukaan mitään erikoista.

− Niin kulunutta kuin se onkin, niin heittäytyy peliin joka solulla ja nauttii tästä. Tämä on jääkiekkoa, tästä pitää nauttia ja haluta vastuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle