Kukkonen: "Ei tässä kumpikaan mitään jänistä enää hatusta vedä"

LIIGA / Haastattelu
Lasse Kukkonen on Kärppien johtavia puolustajia.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen oli ottelun jälkeen luottavaisella mielellä mestaruustoiveiden säilyessä edelleen hengissä. Hän painotti ottelun ratkeavan lopulta pieniin asioihin.

Kärpät voitti Tapparan tasaisen väännön jälkeen lopulta kuudennessa ottelussa maalein 3-2.

− Jotakin kautta saimme väännettyä sen yhden maalin enemmän. Unelmamme elää, tavoite on edelleen sama ja mikään ei muutu. Nämä pelit ovat nyt takanapäin ja niistä ei saa mitään, täytyy keskittyä vain tulevaan, Kukkonen filosofoi ottelun jälkeen.

Kukkonen toisti haastattelun aikana useasti huomisen ottelun olevan aivan tyhjä taulu.

− Huomenna on uusi peli, tästä ei saa kumpikaan enää mitään mukaan vaan molemmat lähtevät aivan nollasta. Jos jompikumpi onnistuu nostamaan tästä jotakin sinne huomiseen, niin se on varmasti vahvoilla.

Lauantain game seveniin oli ottelun päättyessä aikaa alle vuorokausi. Siihen täytyy sisällyttää niin palautuminen, yöunet kuin matkustaminen Ouluunkin.

− En usko, että tällä ajalla tai matkalla on mitään merkitystä. Ne ovat samat kummallekin, ja molemmat pääsevät valmistautumaan peliin samoista lähtökohdista.

Aika paljon huominen peli kiteytyy siihen, kumpi haluaa enemmän.

Pitkän kauden aikana joukkueiden pelit ovat hioutuneet huippuihinsa ja kuuden finaaliottelunkin aikana vastustajan temput on jo opittu pitkälti tuntemaan.

Lääkkeet seitsemännen pelin voittoon löytyvätkin aivan muualta kuin pelikirjan lehdiltä.

− Tarvitsemme vielä enemmän raikkautta ja aktiivisuutta kuin tänään. Meidän pitää olla pelirohkeampia. Samalla täytyy pitää se taistelun taso samana ja pelata uhrautuvasti.

− Meillä on joukkueessa paljon luonnetta ja sydäntä, ja kaikki haluavat voittaa. Aika paljon huominen peli kiteytyy siihen, kumpi haluaa enemmän.

Taktisiakin muutoksia saattaa päävalmentajilla olla mielessä, mutta Kukkonen ei usko niiden ratkaisevan ottelua suuntaan tai toiseen.

− Pieniä muutoksia tässä tietysti ehtii tehdä, mutta ei tässä kumpikaan mitään jänistä hatusta onnistu enää vetämään. Samojen asioiden ympärillä siinä pyöritään ja samoista asioista taistellaan pelistä toiseen. Sitähän tämä pudotuspelipelaaminen on, se voittaa, joka onnistuu parantamaan peli peliltä eteenpäin.

Raksilassa pelataan lauantaina Suomen liigahistorian ensimmäinen finaalien seitsemäs ottelu. Tilanne on ainutlaatuinen erityisesti Kärppien omille kasvateille, jotka pääsevät pelaamaan Suomen mestaruudesta kotiyleisönsä edessä.

− Ennen kaikkea se on hieno juttu. Jokaiselle ainutlaatuinen kokemus päästä pelaamaan kotihallissa finaalien seitsemättä peliä. Täytyy vain lähteä pelaamaan aktiivisesti ja rohkeasti sitä peliä ja jättää ihan viimeisetkin rippeet omasta kropasta sinne jäälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle