Ivan Huml hiljensi Hakametsän hurmoksen

LIIGA / Haastattelu
Ivan Huml hankki jäähyn ja hyödynsi hankkimansa ylivoiman.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärppien sankari perjantai-illassa oli Ivan Huml. Hän hankki jäähyn ja käytti ylivoiman hyödyksi ampumalla voittomaalin.

Perjantain kuudennessa finaaliottelussa Tappara tuli kolmannessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Hetken näyttikin siltä, että joukkue vie mestaruuden kotikaukalossaan hurmoksellisen kotiyleisön edessä. Kärppien tšekkitaituri Ivan Huml oli kuitenkin toista mieltä.

Ensin hänellä oli loistopaikka röyhkeän nousun päätteeksi. Tappara-maalilla Juha Metsola sai kuitenkin selvitettyä tilanteen hyökkääjä Jan-Mikael Järvisen avustuksella. Apu annettiin kuitenkin vilpillisin keinoin ja näin Kärpät pääsi yrittämään ylivoimalla.

Hetken kuluttua verkko heilui ja Huml tuuletti tyrmistyneen kotiyleisön silmien edessä.

"En ole ikinä ollut finaaleissa ja nyt edessä on seitsemäs ottelu. Eihän tämän parempaa voi olla."

− Ben Maxwell antoi hyvän syötön siniviivalle. Mielestäni joku Tapparan pelaaja teki siinä hieman maskia maalilla. Ehdottomasti urani tärkein maali tähän mennessä, Huml kertasi voittomaalin syntyä tyytyväisenä.

Kärpät hallitsi kenttätapahtumia Tapparan hurmokselliseen loppukiriin asti. Tšekki jakoi myös vastustajalle tunnustusta.

− Tämä ei ollut ihan niin sulava voitto kuin olisimme halunneet. Johdimme kolmanteen erään mentäessä, mutta Tappara on hyvä joukkue. He tekivät tilanteen meille vaikeaksi, mutta mielestäni ansaitsimme voiton.

− Olisimme voineet ratkoa pelin jo toisessa erässä. Loimme kuitenkin senkin jälkeen tilanteita ja lopulta kolme maalia riitti.

Humlin, Maxwellin ja perjantaina ottelun avausmaalin iskeneen Juhamatti Aaltosen muodostaman ketjun peli on kulkenut viime aikoina. Syy tähän löytyy Humlin mukaan opiskelusta.

− Emme olleet aluksi parhaimmillamme, mutta olemme puhuneet siitä, katsoneet videoita ja oppineet pelaamaan hyvin läpi koko ottelun.

Humlille lauantaina edessä oleva game seven ei ole uran ensimmäinen, mutta finaaleita hän ei ole aiemmin urallaan pelannut.

− En ole ikinä ollut finaaleissa ja nyt edessä on seitsemäs ottelu. Eihän tämän parempaa voi olla. Odotan paljon myös kotiyleisöltä. He ovat olleet äänekkäitä jo aiemmin, mutta nyt odotan vieläkin enemmän.

Ennakkosuosikin viitan palautuminen Kärppien harteille ei Humlin mukaan haittaa lainkaan.

− En usko, että se vaikuttaa. Meillä on vahva joukkue ja olemme oppineet aiemmista virheistämme.

» Lähetä palautetta toimitukselle