TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Kuudes finaali meni Kärpille – huikealle sarjalle arvoisensa päätös

LIIGA / Raportti
Huml tuuletti voitto-osumaa riehakkaasti.
Kuva © Jarno Hietanen

Yksi vuosi ja yksi päivä sitten Tapparan Ville Nieminen lausui projektin alkusanat. Finaalitappion jälkeen Tapparan nykyinen kapteeni kertoi Nelosen haastattelussa, että prosessissa he eivät olleet vielä valmiita voittamaan, mutta vuoden päästä ovat.

Kärpät on hankaloittanut tavoitetta kaikin mahdollisin keinoin. Kuudennen finaalin avauserässä vierasjoukkue oli selkeästi pelipäällä.

Ennen kuin viisi minuuttia oli pelattu nousi ylivoimalla pelaava Kärpät laidasta Tapparan alueelle. Juhamatti Aaltonen kikkaili Johan Larssonin ulos tilanteesta ja läväytti kiekon takakulmaan Juha Metsolan selän taakse.

Tapparakin sai luotua maalipaikkoja, pari kertaa Tomi Karhuselta vaadittiin loistotorjuntoja maalin varjelemiseksi puhtaana.

Kun avauserää oli pelaamatta enää muutama minuutti, kärppäkapteeni Lasse Kukkonen lähti istumaan kiinnipitämisjäähyä. Tappara painoi päälle, muun muassa Pekka Jormakalla oli loistopaikka, mutta Karhunen vei voiton.

Tapparan Jukka Voutilainen pilasi joukkueensa ylivoiman koukkaamalla liian innokkaasti kiekkoa hyökkäyspäädyssä.

Aloitus vietiin tamperelaispäätyyn, ja aloituksen jälkeen Atte Ohtamaa pääsi tälläämään siniviivasta täysin maskittoman rannevedon Metsolan maaliin.

Peli hieman tasoittui

Toinen erä oli aavistuksen verran avauserää tasaisempi. Erityishuomiona on kuitenkin mainittava, että Kärppien pelaajat heittäytyivät kiekkojen tielle todella uhrautuvasti. Tapparan hallinta jäi liian tehottomaksi.

Erityisesti tämä näkyi Tapparan ylivoimilla, joilla aiemmissa peleissä tamperelaisjoukkue oli selkeästi ratkaissut kokonaisia otteluja. Perjantaina ylivoima oli vaarallisempaa Metsolalle kuin Karhuselle.

Metsola otti tärkeitä torjuntoja, kun Kärpät karkasi useampaan otteeseen läpiajoon alivoimalla.

Nick Bailenille avautui vielä loistava vetopaikka aivan erän loppusekunneilla. Ruuhka maalin edessä ja Karhunen kuitenkin estivät maalin syntymisen.

Kolmannesta erästä tuli sittenkin trilleri

Kolmannen erän alku meni tasaisissa merkeissä, kunnes Tappara iski kuuden minuutin jälkeen. Kiekko jäi pyörimään pelaajien jalkoihin aloituksen jälkeen, ja Kristian Kuusela täräytti kiekon kärppämaaliin.

Tappara luonnollisesti syttyi kavennusmaalistaan. Paine jäi kerta toisensa jälkeen Kärppien päätyyn. Painostuksen päätteeksi Adam Masuhr otti illan kolmannen jäähynsä.

Kärppäpakki otti kiekon jäästä kädellään ja yritti heittää sen ulos alueelta.

Jäähy kostautui. Jukka Voutilainen tasoitti Kuuselan ja Antti Erkinjuntin syötöistä. KalPasta Tapparaan siirtynyt hyökkääjä ohjasi Kuuselan vedon alakulmaan.

Oululaisjoukkue ei kuitenkaan antautunut. Jan-Mikael Järvisen kampitusjäähyn aikana Ivan Huml lämäsi kaikella voimallaan kiekon ohi voimattoman Metsolan.

Laadukas peli sai hienon päätöksen, kun molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti pelaamaan kiekollisena. Kärpät toki väkisinkin jäi hieman vastaanottavaksi osapuoleksi, mutta pystyi estämään Tapparan hallintaa vastahyökkäyksillään.

Loistava finaalisarja saa arvolleen sopivan päätöksen lauantaina Oulun Raksilassa historiallisessa seitsemännessä pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle