Cirelli: "Tarpeen muuttaa pelisuunnitelmaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Cirelli huudatti kanadalaiskannattajia jo ensimmäisessä erässä.
Siinä missä Kanadan hyökkääjistä suurin huomio keskittyi ennakkoon jo viime vuonna mukana olleissiin Dylan Stromeen ja Matt Barzaliin. Taustalla on kuitenkin noussut isoon rooliin muitakin nimiä, kuten Anthony Cirelli.

Anthony Cirelli vastasi Ruotsia vastaan Kanadan toisesta maalista, minkä jälkeen Ruotsi ei enää onnistunut maalinteossa. Maali syntyi neljällä neljää vastaan, mikä oli muutenkin Kanadan vahva ase välierässä. Cirelli osui yhdeksän sekuntia tasavajaan alkamisen jälkeen, kolmannessa erässä Kanada tarvitsi maaliin kuusi sekuntia.

Normaalitilanteessa Cirellin kanssa samassa ketjussa pelasivat Dillon Dube ja Mitchell Stephens, joka on onnistunut maalinteossa molemmissa pudotuspeliotteluissa.

− En oikein osaa sanoa, mikä on ketjussamme avain. Osaamme kuitenkin pelata yksinkertaista peliä ja karvata hyvin. Tunnemme toisemme liikkeet ja tähän asti se on toiminut hyvin.

Cirelli myöntää, että rooli on erilainen kuin Oshawa Generalsissa, jossa hän oli myös voittamassa Memorial Cupia vuonna 2015. Cirelli teki tuolloin kaksi maalia finaalissa, mukaan lukien voittomaalin jatkoajalla.

− Minun tehtäväni on tuoda energiaa joukkueelle karvaamalla ja samalla yrittää kääntää momentumia Kanadalle peleissä. Kanadan joukkueessa tällä tasolla kaikki ovat hyviä pelaajia, joten on pelattava annettua roolia.

− Tämä on paljon isompi näyttämö peleille kuin Memorial Cup, Cirelli myöntää.

Karvaamisen rooli on suuri Ruotsia vastaan. Cirellin mukaan keltapaitoja vastaan täytyy antaa paljon painetta.

− Ruotsille ei saa antaa liikaa tilaa, koska heillä on taitava joukkue.

Cirelli ja muut kanadalaiset pääsevät taistelemaan jälleen yhdestä kultamitalista naapurimaa USA:ta vastaan.

− Pelasimme jo heitä vastaan emmekä saaneet haluamaamme tulosta, joten on tarpeen tarkistaa pelisuunnitelmaa.

− Tietysti se on unelmafinaali. USA:n ja Kanadan kohtaamiset ovat aina jännittäviä pelejä. Olen innoissani siitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle