Nuorten MM-kisojen topit ja flopit NHL-näkökulmasta

MAAJOUKKUE, NHL / Artikkeli
Luke Kunin ja Kirill Kaprizov kuuluvat Minnesota Wildin tulevaisuuteen.
Kun suuri osa nuorten MM-kisojen pelaajista on jo varattu NHL:ään, kisojen päätyttyä on aika nostaa esiin joukkueita, jonka pelaajat esiintyivät parhaiten, kuin myös niitä, joiden pelaajilla jäi eniten parannettavaa.

Topit

Minnesota Wild

Kirill Kaprizov kuului ehdottomasti kisojen parhaisiin pelaajiin. Joidenkin venäläisten innokkuus pysyä KHL:ssä vaikutti varmasti aikanaan Kaprizovin varausnumeroon, joka oli vasta viidennellä kierroksella. Mikäli venäläishyökkääjä suuntaa Pohjois-Amerikkaan pikaisesti ja jatkaa samalla tasolla, Wildin voi onnistua onnistuneen ryöstössä.

Joel Eriksson Ek johti Ruotsin parasta ketjua, Jordan Greenway ylsi piste per peli -tahtiin, eikä Luke Kuniniakaan voi liikaa moittia. Vielä merkittävämpää on se, että kolmea neljästä välieräjoukkueesta kipparoi Wildin varaus.

Washington Capitals

Mukana oli kolme Capitalsin varaamaa pelaajaa. Ilja Samsonov oli etukäteen kisojen kovimpia maalivahteja, ja myös lunasti pitkälti odotukset, vaikka ei Venäjää päätyyn asti onnistunutkaan viemään.

Kaksi muuta varausta olivat osa Sveitsin joukkuetta. Sekä Jonas Siegenthaler että Damien Riat kuuluivat maan parhaimmistoon, joten näiden kisojen perusteella hyvää tahtia NHL:ssäkin edennyt Capitals ei ole kovinkaan pikaisesti hyytymässä.

Ottawa Senators

Toimitusjohtaja Pierre Dorion kehui nuorten kisoissa ollutta Senators-ryhmää parhaaksi koskaan seuran historiassa, ja sanoille on hyvin katetta. Thomas Chabot ansaitsi kisojen arvokkaimman pelaajan tittelin. Myös mestarijoukkue USA:n tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Colin White on tulevaisuuden Senators-nimiä. Jonathan Dahlén ja Filip Chlapik iskivät tärkeitä maaleja mailleen. Filip Ahl ei aivan huipputasolle kisoissa noussut, mutta muu laatu antaa sen anteeksi.

Flopit

Vancouver Canucks

Canucks ei ole tällä hetkellä NHL:n kärkiseuroja, eikä nuorten kisapelaajista ole niin suurta apua lähitulevaisuudessa. Olli Juolevi oli kuin varjo viimevuotisesta loistokkuudesta, ja kun Lukas Jasekin suorituksista jäi parhaiten mieleen Ruotsia vastaan tehty oma maali, kuuluu Canucks eittämättä floppien joukkoon.

Colorado Avalanche

NHL:n hännänhuipun tilanne on vielä lohduttomampi. Tyson Jost ei missään nimessä ollut Kanadan joukkueessa suuressa roolissa, ja kun hän oli ainoa Avalanchen mies joka nähtiin kentällä, on tilanne lohduton. Kisaryhmiin kuului toki myös Ruotsin kolmosmaalivahti Adam Werner.

Anaheim Ducks

On sikäli kornia nostaa Ducks listalle, ottaen huomioon sen, että mestaruuden ratkaisija Troy Terry kuuluu seuran listoille. Jenkkihyökkääjän muut peliesitykset eivät kuitenkaan nousseet niin selvästi esiin, eikä NHL-kaukaloissa erityisosaamisella ole niin suurta merkitystä. Ruotsin joukkueessa Jacob Larsson ei näyttänyt sellaiselta pelaajalta, joka olisi pelannut alkukaudella jopa NHL:ää. Myös Suomen joukkue sai osansa, sillä Julius Nättinen oli Nuorten Leijonien suurimpia pettymyksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle